familycouple
setuprateenter

Yumuktepe Höyüğü Nerede, Nasıl Gidilir?

Yumuktepe Höyüğü Nerede, Nasıl Gidilir?
Yumuktepe Höyüğü Nerede, Nasıl Gidilir?

Yumuktepe Höyüğü nerededir? Yumuktepe Höyüğü’ne nasıl gidilir? Yumuktepe Höyüğü hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Yumuktepe Höyüğü ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Yumuktepe Höyüğü’nün turistik açıdan önemi nedir? Yumuktepe Höyüğü’nün özellikleri nelerdir? Yumuktepe Höyüğü’nün tarihçesi nedir? Yumuktepe Höyüğü etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Yumuktepe Höyüğü hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Yumuktepe Höyüğü Nerededir?

Anadolu’da eski yerleşim yeri olarak kurulan tepelere höyük adı verilmektedir. Yumuktepe Höyüğü ise cilalı taş çağından günümüze kadar ulaşan yaklaşık 9000 yıl önce kurulmuş bir yerleşim yeridir. Yumuktepe Höyüğü’nün en büyük özelliği ise ilk çağlarda insanlar için önemli olan akarsuyun yanına kurulu olmasıdır.

Yumuktepe Höyüğü hakkında çeşitli hikayeler anlatılmaktadır. Yöre halkı tarafından Yumuktepe Höyüğü olarak adlandırılan bu yerleşim yerinin adı arkeolojik kaynaklarda Soğukutepe olarak geçmektedir. Buradaki ilk kazı çalışmasını yapan arkeolog Prof. J. Garstang, daha sonra buraya Yümüktepe adını vermiştir. Bunun yanı sıra bilim adamı Charles Viktor Langlois ise Klikia’da Bir Gezi kitabında burayı Yumuk Şatosu olarak adlandırmıştır. Ayrıca 1920 tarihli Fransa Paris isimli bir haritada ise buranın adı Yumrou Tepesi olarak geçmektedir. Bir coğrafya kitabında ise Yumuk Irmağı olarak adlandırılmaktadır.

Genellikle Yumuktepe Höyüğü olarak bilinen bu yerleşim yeri Mersin ili içerisinde yer almaktadır. Denizden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Müftü Deresi’nin yanında yer alan Yumuktepe Höyüğü, Mersin ilinin Demirtaş Mahallesi’nde yer almaktadır.

Yumuktepe Höyüğü’ne Nasıl Gidilir?

Yumuktepe Höyüğü, Mersin ilinin Demirtaş Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Burası günümüzde çam ağaçları ile kaplı bir yerdir. Aynı zamanda piknik yeri gibi bir görünüme sahiptir. Yumuktepe Höyüğü’nden yüzlerce tarihi eser çıkarılmıştır. Buradan çıkarılan tarihi eserler Mersin Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

Yumuktepe Höyüğü’ne özel aracınız ile gidebilmeniz mümkündür. Özel aracı olmayanlar ise toplu taşıma aracı ile kısa sürede varış sağlayabilirler.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış