familycouple
setuprateenter

Yeşilüzümlü Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Yeşilüzümlü Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?
Yeşilüzümlü Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Yeşilüzümlü Köyü nerededir? Yeşilüzümlü Köyüne nasıl gidilir? Yeşilüzümlü Köyü hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Yeşilüzümlü Köyü etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Yeşilüzümlü Köyü özellikleri nelerdir? Yeşilüzümlü Köyü hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Yeşilüzümlü Köyü Nerededir?

Toros Dağlarının eteklerinde bulunan Yeşilüzümlü Köyü, Fethiye ilçe merkezine yaklaşık olarak 18 kilometre uzaklıktadır. Muhteşem doğası ve sakinliği ile insana huzur veren bu yer oldukça doğal bir güzelliğe sahiptir.

Yeşilüzümlü Köyü her yıl Nisan ayında düzenlenen Kuzugöbeği Mantar Festivali ile anılmaktadır.

Likya Dönemine kadar uzanan tarihi ile son yıllarda pek çok tatilcinin kaçış noktasıdır. Özellikle Fethiye’nin kalabalık ortamından uzaklaşmak isteyenler burayı tercih etmektedir. Fethiye’de yaşayan yerliler özellikle yaz aylarında serinlemek için Yeşilüzümlü Köyü tercih etmektedir. Fethiye’nin kuzeydoğusunda bulunan bu yer ilçe merkeze 18 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İlçe merkezinde kalkan dolmuşlar ile buraya ulaşım sağlamanız mümkündür. Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 500 metre yükseklikte bulunmaktadır.

Yeşilüzümlü Köyünün tarihi geçmişi Antik Likya uygarlığına kadar uzanmaktadır. Likya döneminde bu köy Kadawati olarak adlandırılmaktadır. Yeşilüzümlü Köyünde yapılan yapıların pek çoğu Osmanlı Dönemine aittir. Tarihi geçmişi en fazla 200 yıl öncesine dayanmaktadır.

Yeşilüzümlü Köyüne Nasıl Gidilir?

Yeşilüzümlü Köyünün Fethiye ilçe merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 18 kilometredir. Buraya en yakın havalimanı ise Dalaman Havalimanıdır. Dalaman Havalimanının Yeşilüzümlü Köyü merkezine olan uzaklığı 60 kilometredir. Özel aracı ile gitmek isteyenler yaklaşık olarak 1 saatlik yolculuğun ardından buraya ulaşım sağlayabilirler.

Havalimanı içerisinde bu köy direk olarak toplu taşıma araçları gitmemektedir.

Havalimanından toplu taşıma araçları ile bu köye ulaşmak isteyenler öncelikle havalimanı araçları ile Fethiye merkeze gelmeleri gerekmektedir.  Daha sonra Fethiye Otogarına ulaşım sağlayıp buradan Yeşilüzümlü Köyüne her yarım saatte bir kalkan dolmuşlara binerek kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış