familycouple
setuprateenter

Xanthos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Xanthos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Xanthos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemizden Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi içerisinde bulunan antik kentlerden biri olması nedeni ile Xanthos Antik kenti çok önemlidir. Xanthos antik kenti Anadolu’muzun büyüleyici hazineleri arasında bulunmaktadır. Son dönemlerde yerli ve yabancı ziyaretçi alan antik kent, Likya Uygarlığı’nın önemli şehirlerinden bir tanesidir. Göz kamaştıran ve geçen zamana meydan okuyan Xanthos Antik Kenti’ni ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Xanthos Antik kenti nerede, Xanthos Antik kenti’na nasıl gidilir gibi sorularınızı için yazımızı okuyabilirsiniz.

Xanthos Antik Kenti Nerede?

Xanthos Antik kenti Kınık beldesindedir. Kınık beldesi, Fethiye ve Kaş karayolu üzerine Fethiye’ye uzaklığı 46 km mesafededir. Hikayesi, kalıntıları ve manzarası ile ziyaretçilerini etkileyen Xanthos Antik Kenti, bilinen ismi ile Xanthos nehri, yani Eşen çayı kenarında bulunan iki tepe üstüne kurulmuştur.

Xanthos Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Xanthos antik kendine özel aracınızla rahatlıkla gidebilirsiniz. Ortada yer alan büyük alana aracınızı park ederek Xanthos antik kentini gezmeye hemen başlayabilirsiniz. Xanthos antik kentini gezerken iki ayrı yöne de gitmelisiniz. İlk olarak gişe tarafından sol Kısıma gitmelisiniz. Sol tarafta Xanthos Antik şehrinin nekropolü ve bizilikasının bulunmaktadır. Sol taraftan gezmeyi sürdürdüğünüz de nekropole ulaşabilirsiniz. Nekropole ulaşım için 430 metre yürümeniz gerekmektedir. Nekropole ulaşım için gittiğiniz yol dar patikalar ve çalılıklarla kaplı şekildedir. Bu yolda yürümekte biraz zorlanabilirsiniz ancak göreceğiniz manzara bunu değecektir.

Sağ taraf da ise Xanthos Antik şehrinin bazilia mevcuttur. Bazilikadan geriye çok az duvar kalıntısı kalmıştır. Xanthos antik kentinin diğer tarafına doğru gittiğinizde agora ve tiyatroyu da gözlemleyebilirsiniz. Tiyatronun arka bölümünde akropol yer almaktadır. Akropolü ziyaret için tiyatronun arkasına kadar yürüyebilirsiniz.

Kaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan Xanthos Antik Kentine Fethiye Kaş otobüsleri ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel vasıtanız ile gitmek istiyorsanız, Antalya yolu üzerinden D400 otoyolunu takip edebilirsiniz. Sahil yol güzergahında ise Finike ve Kemer yolu ile Xanthos antik şehrine ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış