familycouple
setuprateenter

Uzuncaburç Nerede, Nasıl Gidilir?

Uzuncaburç Nerede, Nasıl Gidilir?
Uzuncaburç Nerede, Nasıl Gidilir?

Uzuncaburç nerededir? Uzuncaburç’a nasıl gidilir? Uzuncaburç hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Uzuncaburç ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Uzuncaburç’un turistik açıdan önemi nedir? Uzuncaburç etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Uzuncaburç’un özellikleri nelerdir? Uzuncaburç’un tarihçesi nedir? Uzuncaburç hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Uzuncaburç Nerededir?

Uzuncaburç, Mersin ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Mersin ilinin Silifke ilçesinde bulunan Uzuncaburç, Susanoğlu kasabasına yakın bir konumda bulunmaktadır.

Uzuncaburç, Seleukos İmparatorluğu’na ait eski bir antik yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Oldukça eski bir dönemde günümüze kadar ulaşan Uzuncaburç içerisinde farklı yapılar yer almaktadır. Burası aynı zamanda Olba Tapınak Devleti’ne de ev sahipliği yapmıştır. Uzuncaburç’ta eski dönemlerde kendine özgü para basma hakkı bulunmaktaydı. Hristiyanlık inanışının kabul edilmesinden sonra buradaki tapınaklar kilise haline getirilmiştir. Daha sonra ise bu kentin dini inanışından dolayı merkez haline getirmişlerdir. İlerleyen zamanlarda bu kent Arapların eline geçince kentte yaşayanlar kenti terk etmiştir. Osmanlı bölgeye hakim olduktan sonra ise bölgenin doğu bölgesinde tekrardan bir yerleşim yeri kurulmuştur. Osmanlı döneminden sonra ise bu yerleşim yerinin adı Uzuncaburç olmuştur.

Uzuncaburç’a Nasıl Gidilir?

Uzuncaburç içerisinde eski dönemden bu döneme kadar gelen pek çok önemli yapı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ise antik tiyatrodur. Bu antik tiyatro, milattan sonra 161 ve 169 yılları arasında yapılmıştır. Tören kapısı ise antik tiyatro alanının doğusunda yer almaktadır. Tören kapısı yaklaşık 1 metre çapında ve 7 metre yüksekliğindedir. Üzerinde 5 ayrı sütun bulunmaktadır. Bu tarihi eser yaklaşık olarak milattan sonra birinci yüzyıldan beri günümüze kadar ulaşmıştır.

Mersin ilimizde yer alan Uzuncaburç’a birbirinden farklı ulaşım yolları ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Uzuncaburç’a gidebilmek için Mersin ilinin Silifke ilçesine kadar ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Daha sonra burada toplu taşıma araçları ile kısa sürede Uzuncaburç’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarının yanı sıra kendi özel aracınızla da Uzuncaburç’a rahatlıkla gidebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış