familycouple
setuprateenter

Uçansu Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Uçansu Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Uçansu Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemizin en önemli şelalelerinden olan Uçansu Şelalesi Antalya ilimiz sınırları içerisinde bulunmaktadır. Tarihi Saint Paulus yolu başlangıcındaki konumu ve Kral havuzu adında bir havuzunun olması onu eşsiz kılıyor. Bu bölgede çok sayıda Jeep turları ve rafting yapılmaktadır. Uçansu Şelalesi Nedir? Uçansu Şelalesi Nerededir? Uçansu Şelalesi Hangi Bölge ve İldedir? gibi Uçansu şelalesi hakkında detaylı bilgiyi sizler için topladık.

Uçansu Şelalesi, iki şelaleden meydana gelmektedir. Bölgede yaşayanlar onlara Uçan1 ve Uçan2 ismini vermiştir. Uçan1 şelalesi 62 metre yükseklikten, Uçan2 şelalesi ise 78 metrelik yükseklikten daha alçak noktalara dökülüyor. Bu alanda Uçansu şelalesinin üst tarafında Kral Havuzu mevcuttur. Toroslardan çıkan Havutlu ve Bal deresi aşağı yamaçlarda birleşerek, iki farklı koldan aşağıya dökülmektedir. Akan suların yeşillikler üstüne dökülmesi sonucunda oluşan şelaleye Uçansu Şelalesi ismi verilmiştir.

Uçansu Şelalesi Nerededir?

Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya il sınırları içerisinde yer alan Uçansu Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiği yerlerden bir tanesidir. Antalya ilimizin ortalama 70 kilometre doğusunda bulunan Gebiz ilçesine bağlı olan Akçapınar köyü yakınında bulunan Uçansu Şelalesi, Antalya ilimizin en dikkat çekici ve etkileyici yerlerinden bir tanesidir.

Uçansu Şelalesine Nasıl Gidilir?

Uçansu Şelalesine birbirinden farklı ulaşım yöntemleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçansu Şelalesine toplu taşıma araçları ile gitmek söz konusu değildir. Şelaleye ulaşım fazlası ile zor olduğu için özel aracınız ile dikkatli bir şekilde gitmeyi tercih edebilirsiniz. Uçansu Şelalesi yol güzergahında yer alan tabelaları takip ederek kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Antalya Gebiz ve sonrasında Akçapınar Köy güzergahını takip ederek muhteşem Uçansu Şelalesine gidebilirsiniz. İlk ulaşım sağlayacağınız şelale Uçan1 olarak isimlendirilen aşağı Uçansu Şelalesidir. Şelaleye giden tabelaları ve yolu takip ettikten sonra Uçansu1 şelalesine gidebilirsiniz. Bu alanda yol ikiye ayrılmaktadır. Soldaki yoldan gittiğinizde karşınızda doğal havuzu ile beraber şelaleyi görebilirsiniz. Uçan2 ismi ile bilinen Yukarı Uçansu Şelalesine ulaşmak için de yol ayrımlarından devamlı sol tarafı takip edebilirsiniz.

Doğal güzelliklere sahip Uçansu Şelalesini ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış