familycouple
setuprateenter

Turizmin Cenneti Kalkan Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Turizmin Cenneti Kalkan Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler
Turizmin Cenneti Kalkan Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Kalkan nerededir? Kalkan’a nasıl gidilir? Kalkan’da gezilecek yerler nerelerdir? Kalkan’a ne zaman gidilir? Kalkan’a nasıl ulaşım sağlanır? Kalkan’da yer alan mağaralar hangileridir? Kalkan’da yer alan antik kentler hangileridir? Kalkan hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kalkan’a Ne Zaman Gidilir?

Kalkan, Akdeniz iklimi görülen ve aslında her mevsim gidebileceğiniz bir tatil yeridir. Ülkemizin en popüler yerlerinden bir tanesi olan Kalkan, kış aylarında ılık ve yağışlıdır. Yaz ayları ise burada sıcak ve nemli geçmektedir.

Kalkan’da tatil yapmak isteyenler için burada yer alan tatil villalarını tercih edebilirsiniz. Bu şekilde gözlerden uzak ve dilediğiniz gibi bir tatil yapabilirsiniz.

Kalkan’a yılın her ayında gelebilirsiniz. Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan, bir beldedir. Antalya’nın batı bölgesinde yer almaktadır. Kalkan’ın tam karşısında Yunanistan’ın Meis Adası bulunmaktadır. Kalkan’ın Kaş olan uzaklığı 27, Fethiye’ye olan uzaklığı 80, Antalya merkeze olan uzaklığı 210 ve Muğla’ya olan uzaklığı ise 190 kilometredir.

Kalkan’da Gezebileceğiniz Yerler Nerelerdir?

Kalkan, denizi ve plajlarının yanı sıra içerisinde tarihi güzelliklerde bulunduran bir beldedir. Kalkan’da yer alan Xanthos ve Letoon Antik Kentleri, Likya Birliği’nden kalan izleri taşımaktadır. Günümüze kadar ulaşan bu tarihi kentler, 1988 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adını yazdırmıştır.

Kalkan’a tatile geldiyseniz eğer mutlaka bu antik kentleri ziyaret etmeden gitmemenizi öneririz.

Bu antik kentlerin yanı sıra Patara ve Pirha Antik Kentleri de Kalkan sınırları içerisinde yer almaktadır. Patara Antik Kenti, Likya’nın başkenti olarak bilinmektedir. Ayrıca Noel Baba olarak bilinen ve tanınan Aziz Nikola’nın burada yaşadığı bilinmektedir. Pirha Antik Kenti ise yine Likya Birliğine bağlı olan bir yerdir. Pirha Antik Kenti içerisinde kaya mezarları, lahitler ve müzeler bulunmaktadır. Müze kartına sahip olanlar burayı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirler.

Kalkan’da gezebileceğiniz bir diğer doğal harika ise Mavi Mağara, Güvercinlik Deniz Mağarası ve İnbaş Mağarasıdır. Bu eşsiz güzellikteki yerleri gezip burada oluşan havuzlarda yüzebilirsiniz.

Kalkan’da Yer Alan Plajlar Hangileridir?

Kalkan’da 4 ayrı plaj yer almaktadır. Bu plajlar kısaca şu şekildedir; Kaputaş Plajı, Patara Plajı, Fırnaz Koyu ve Kalkan Halk Plajıdır.

Kaputaş Plajı, Dünya genelindeki en popüler plajlardan bir tanesidir. Kaputaş plajına girişler ücretsizdir. Bunun yanı sıra burada şemsiye ve şezlong temin etmek isteyenler belli bir ücret ödemesi gerekmektedir.

Patara Plajı, Patara Antik Kenti içerisinde yer alan bu plaj Kaputaş Plajı gibi ünlü bir plajdır. Patara Plajı içerisinde Caretta Carettaların yaşam alanı bulunmaktadır. Kalkan’a tatile gelenlerin mutlaka Patara Plajına gelip denizin ve sahilin tadını çıkarmasını öneririz.

Fırnaz Koyu, Yeşilköy’e yakın bir yerdir. Burası mavinin en güzel tonlarını taşıyan bir koydur. Fırnaz koyuna turlar veya tekneniz ile gelebilirsiniz. Fırnaz Koyunda hatat çamur banyosu bile yapabilirsiniz.

Kalkan Halk Plajı, burası çakıllı bir plajdır. Bu nedenle Kalkan Halk Plajına gelirken mutlaka yanınızda deniz ayakkabısı bulundurmanız gerekmektedir. Kalkan’ın serin sularında sakinleyip, tatilinizin tadını burada doyasıya çıkarabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış