familycouple
setuprateenter

Truva Atı Nerede, Nasıl Gidilir?

Truva Atı Nerede, Nasıl Gidilir?
Truva Atı Nerede, Nasıl Gidilir?

Çanakkale Truva Atı, Çanakkale Boğazı’nda yer alan ve Truva Savaşı’nın ehemmiyetini yansıtan bir heykeldir. Çanakkale’nin tarihi ve kültürel bakımdan önemli olan yerleri arasında bulunmaktadır. Truva Atı’nın etrafında, fazlaca tarihi ve kültürel alanlar ve ziyaret edilecek alanlar yer almaktadır.

Çanakkale Truva Atı, Çanakkale Boğazı’nın kuzey cephesinde yer almaktadır. Truva Atı, Çanakkale Boğazı’nın önemli kültürel ve tarihi noktaları içerisinde olan Çanakkale il sınırlarındadır. Çanakkale ilimizin merkez ilçesine bağlı Biga Beldesi’ndeki Truva Atı ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.

Çanakkale Truva Atı’na gidebilmek için öncelikle Biga Beldesi’ne gitmek gerekmektedir. Biga Beldesi, Çanakkale şehir merkezine yaklaşık olarak 50 kilometrelik mesafededir. Çanakkale şehir merkezine demiryolu, karayolu ve havayolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Çanakkale il merkezinden Biga Beldesi’ne gidebilmek için taksi ya da otobüs seçenekleri mevcuttur.

Truva Atı’nın etrafında, çokça görülmesi gerekli olan tarihi ve kültürel alan mevcuttur. Bu alanlar arasında Biga Kalesi, Çanakkale Truva Savaşı Müzesi, Çanakkale Körfezi, Biga Tarihi ve Kültür Parkı, Çanakkale Deniz Kıyısı, Biga Kültür Müzesi, Çanakkale Deniz Feneri, Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Deniz Anıtı ve Çanakkale Boğazı yer almaktadır.

Çanakkale Truva Atı, Çanakkale Bozağı’nda yer alan Truva Savaşı’nın önemini vurgulayan bir heykeldir. Çanakkale ilinin Biga Beldesi’nde Truva Atı Heykeli bulunmaktadır ve önemli tarihi ve kültürel merkezlerden biridir. 1941 senesinde inşası yapılan Truva Atı’nın uzunluğu 18 metre olarak ölçülmüştür. Truva Atı’nın üstünde, Truva Savaşı’nın önemini gösteren bir tablo yer almaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış