familycouple
setuprateenter

Troya Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Troya Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Troya Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Troya Müzesi Çanakkale ilimizin Merkez ilçesine bağlı olan Tevfikiye köyündedir. 1998 senesinde Unesco’nun Dünya kültür mirası listesi içerisine giren Troya Müzesi ziyaret edilmesi gereken müzelerden bir tanesidir. Troya Antik Kenti uzun soluklu bir inşa süreci içerisinde bulunmuştur. İlk olarak 2013 senesinde inşası yapılmaya başlanan Troya Müzesi’nin çalışmaları bazı nedenlerden dolayı 2015 senesinde durmuştur. Ardından 2017 senesinde yeniden inşası sürdürülmeye başlanmış ve 2018 senesinin ekim ayında müze seven kişilerin ziyaretine açılmıştır.

Müzeye girdiğinizde rampadan inerek duvarlarda yer alan Troya’nın çeşitli tabakalarını görebilirsiniz. Troya Antik Kenti’ne ait olan mezar taşları, heykeller, sahne canlandırmaları ve fotoğraflar ile kent ziyaretçilere anlatılmaktadır. Müzeye giriş yapılmadan evvel ziyaretçilere arkeoloji bilimi hakkında basit bir bilgilendirme yapılmaktadır. Bu bilgilendirme kapsamında arkeolojik ve arkeometrik tarihleme teknikleri, höyük, neolitik, kalkolitik, tunç çağı, demir çağı, konverasyon ve restorasyon gibi kavramlar yer almaktadır. Bu bilgilendirmeler sayesinde ziyaretçiler müzeyi daha biliçli bir şekilde gezebilmektedir.

Troya Müzesi’nde yer alan eserler lahit, heykel, sunak, mermer, yazıt, mil taşı, pişmiş toprak seramikler, paleolitik balta ve kesiciler, altınlar, metal kaplar, sikkeler, silahlar ve benzeri pek çok tarihe ait unsurlar mevcuttur.

Müzede kullanılan teknolojiler sayesinde ziyaretçiler için kaliteli bir hizmet verilmektedir. Ziyaret sırasında görsel grafik tasarımlar ile beraber diorama yani anı ya da hikayenin ışık oyunları aracılığı ile üç boyutlu aktarılması durumunu dokunmatik ekran ve animasyonlarla sergi anlatımı gerçekleştirilerek ziyaretçilerin daha iyi bir şekilde bilinçlenmesi sağlanmaktadır.

Çanakkale Arkeoloji Müzesi içerisinde yer alan tüm eserler Troya Antik Kenti’ne transfer edilmiştir. Ayrıca Troya Müzesi 2019 yılının Mart 18’inde açılmıştır. Bunların neticesinde de Çanakkale Arkeoloji Müzesi tamamı ile kapatılmıştır.

Troya Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Troya Müzesi’ni ziyaret etmek isteyen kişiler için müzeye ulaşım sağlamak son derece basittir. Tevfikiye köyüne ulaşım sağlandığı zaman, Troya Müzesi’ne giden otobüsleri kullanarak ulaşımı problemsiz bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Şayet Çanakkale şehir merkezindeyseniz, bu konumdan da müzeye giden otobüs ya da minibüsleri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Böylelikle müzeye giderken herhangi bir problem ile karşı karşıya kalmamış olursunuz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış