familycouple
setuprateenter

Troia Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Troia Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Troia Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Dünyaca en çok tanınan ve en mühim antik kentleri içerisinde Troia gelmektedir. Birçok filmin esinlendiği bu özel tarihi yer, Ülkemiz açısından oldukça mühim bir potansiyel oluşturmaktadır.

Homeros’un İlayda Destanı’nda söylediği Truva Savaşı’nın yaşandığı alan olarak tanınan Troia Antik Kenti, evrenin en mühim tarihi dokuları içerisinde yer almaktadır. Kültürel bakımdan da zenginliğiyle göz önünde olan bu yapı her yıl dünya genelinden çok fazla sayıda turistleri kendine çekmektedir. Hem yabancı hem de yerli turistlerin yaz mevsiminde daha çok ziyaret ettiği bu kent, ayriyeten yapısında pek çok mühim eserler bulundurmaktadır.

Troia Antik Kenti Hakkında Bilgi

Troia Antik Kenti 1998 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren en mühim tarihi yerler arasındadır. Yüzlerce yıllık geçmişiyle birlikte birçok filmin esinlendiği en mühim efsanelere sahip olmaktadır. Bunun beraberinde yer aldığı bölge dolayısı ile hem ticari bakımdan hem de şahit olduğu birçok savaşla çok mühim bir stratejik alanda bulunmaktadır.

Troia Antik Kenti Tarihi

Milattan önce 3. yüzyılda inşası başlatılan Troia Antik Kenti, Truva’da yaşayan halka ait bir şehirdir. Bilhassa yüzlerce yıl süresince pek çok savaşa şahitlik eden Troia Antik Kenti bu nedenden ötürü 9 defa yıkılmış ve yeniden inşa edilmiştir. Eskisinden daha geniş bir şekilde restore edildiğini söylemek muhtemeldir. Bunun beraberinde pek çok başka kültür ve yapıyı bünyesinde bulunduran en mühim tarihi alanlardan biri olarak ön plana çıkaktadır. Bilhassa troialılarla akhalılar içerisinde yapılan Truva Savaşı üzerinden mühim bir tarihe sahip olmaktadır.

Troia Antik Kenti Nerede?

Yüzlerce yıllık tarihiyle dünya genelinde tanınan Troia Antik Kenti, Çanakkale’nin Tevfikiye Köyü yakınlarında yer almaktadır. Bunun beraberinde hisarlık adı ile tanınan bölgede yer alan antik kent, UNESCO bünyesinde muhafaza edilmekte ve her sene çokça fazla sayıda yabancı ve yerli turist gelmektedir. Çanakkale'ye ulaşarak bulunduğu bölgeye toplu taşıma araçları ya da dolmuşlar ile ulaşım sağlanabilir. Bununla birlikte Çanakkale Ezine yolunu tercih ederek özel araçlar ile bu bölgeye ulaşım sağlamanız mümkündür.

Troia Antik Kenti Gezilecek Yerler?

Bilhassa 1868 yıllından bu zamana kadar uygulanan kazılarla birlikte birçok arkeolojik eser meydana getirilmiş durumda. Bunun doğrultusunda birbirlerinden farklı mimari yapıları, sütunları, değişik tarihi eserleri ve heykelleri ile büyük bir öneme sahip olmaktadır. Bunun beraberinde bilhassa truva atını görmek isteyen birçok insan antik kenti ziyaret ediyor. Çokça geniş bir yere sahip olduğundan ötürü içinde yer alan müzeyle birlikte pek çok farklı eserleri görebilirsiniz.

Troia Antik Kentine Nasıl Gidilir?

Minibüs ile ulaşım sağlayacak olan kişiler, Çanakkale şehir merkezinden hareket eden otobüs veya minibüsleri kullanarak Antik kente varabilirler.

Şahsi aracı ile gelecekler, Çanakkale-İzmir otoyolunun 30 kilometre ilerisindeki Tevfikiye Köyüne-Truva Antik Kenti tabelasından dönerseniz Tevfikiye yolundan ilerleyiniz. Bu yolu 5 kilometre daha ilerlerseniz antik kente varabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış