familycouple
setuprateenter

Tlos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Tlos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Tlos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Tlos Antik Kenti nerededir? Tlos Antik Kenti’ne nasıl gidilir? Tlos Antik Kenti hangi il sınırları içerisinde bulunmaktadır? Tlos Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Tlos Antik Kenti’nin turistik açıdan önemi nedir? Tlos Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Tlos Antik Kenti Nerededir?

Muğla ili sınırları içerisinde yer alan Tlos Antik Kenti, Likya Uygarlığı içerisinde bulunmaktadır. Oldukça eski bir tarihi geçmişi bulunan bu antik kent ülkemizin en önemli antik kentleri arasında yer almaktadır.

Muğla ilinin Yaka Köyü’nde bulunan Tlos Antik Kenti, her yıl yerli ve yabancı binler turistin akınına uğramaktadır.

Bölgenin en önemli dağlarından biri olan Akdağların yamacında bulunan Tlos Antik Kenti’nin tarihi geçmişi 10 bin yol öncesine dayanmaktadır. İçerisinde pek çok mağara bulunan bu antik kent zaman içerisinde pek çok yerli ve yabancı turistin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Aynı zamanda içerisinde pek çok tiyatro, hamam ve mini stadyumlar yer almaktadır.

Tlos Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Tlos Antik Kenti, Muğla ilinin Seydikemer ilçesinde yer almaktadır. Seydikemer’e yaklaşık olarak 15 kilometre uzaklıkta bulunan Tlos Antik Kentine gidebilmek için bu ilçeden kalkan dolmuşlara binmeniz yeterlidir.

Tlos Antik Kenti’nin Muğla’ya olan uzaklığı ise yaklaşık olarak 160 kilometredir. Buradan antik kente ulaşım sağlayabilmeniz için öncelikle Seydikemer’e gelmeniz gerekmektedir. Tlos Antik Kenti’ne havayolu ile ulaşım sağlamak isteyenler için buraya en yakın havalimanı Dalaman Havalimanıdır. Fethiye ve Antalya yolu üzerinden buraya gelmek isteyenler öncelikle Kemer Bucağına sapmaları gerekir. Daha sonra şehir içerisinde sağa dönüş yaparak 13 kilometrelik bir yolculuğun ardından buraya kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış