familycouple
setuprateenter

Thera Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Thera Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Thera Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Thera Antik Kenti nerededir? Thera Antik Kenti’ne nasıl gidilir? Thera Antik Kenti hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Thera Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede yer alır? Thera Antik Kenti etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Thera Antik Kenti’nin turistik açıdan önemi nedir? Thera Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Thera Antik Kenti Nerededir?

Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan Thera Antik Kenti, milattan önce 4. yüzyıla uzanan tarihi geçmişi ile görkemli bir güzelliğe sahiptir. Okkataş Meckii’nde yer alan Thera Antik Kenti, Karyalıların önemli yerleşim yerlerinden bir tanesidir.

Thera Antik Kenti içerisinde tiyatro, agora, kaya mezarları gibi tarihi kalıntılar yer almaktadır.

Thera Antik Kenti dev bir açık hava müzesine sahiptir. Tapınak kalıntıları, sarnıç ve surların kalıntıları ile diğer antik kentlerden daha görkemli bir güzelliğe sahiptir. Günümüze kadar sağlamlığını koruyan bu antik kenti son zamanlarda defineciler bir hayli tahrip etmiş durumdadır. Definecilerin yapmış olduğu tahribat her ne kadar etkilese de Thera Antik Kentini gelip etrafındaki tarihi kalıntıları görmeniz gerekmektedir. Bu antik kentin girişinde sizi iki büyük kaya mezarı karşılıyor. Devamında ise çizgili alanı takip ederek tüm tarihi kalıntıları görmeniz mümkündür.

Thera Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Thera Antik Kenti, Muğla ilinin Ula ilçesinde yer almaktadır. Buraya kısa sürede ulaşım sağlayabilmek için Ula’ya gelmeden 500 metre önce bu antik kenti gösteren tabelaları görebilirsiniz.

Thera Antik Kentini gösteren bu tabelaları takip ederek kısa sürede buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Thera Antik Kentine girişler ücretsizdir. Bu nedenle herhangi belirli bir saati bulunmamaktadır. Dilediğiniz zaman Thera Antik Kentini ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış