familycouple
setuprateenter

Tevfikiye Arkeo Köy Nerede, Nasıl Gidilir?

Tevfikiye Arkeo Köy Nerede, Nasıl Gidilir?
Tevfikiye Arkeo Köy Nerede, Nasıl Gidilir?

Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda 2006 senesinden bu zamana kadar geldiği “Tarihe Saygı Projesi” ile tarihi yarımadada oldukça büyük bir farklılık yaptıran OPET, “2018 Uluslararası Troya Yılı”nda; mitolojik, tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle ön planda olan ve Troya ören bölgesine oldukça yakın yerleşim alanı olan Tevfikiye Köyü’nün sosyal ve fiziksel değişimini kapsayan çalışmalarını bitirdi. Çanakkale Valiliğiyle 21 Kasım 2017 tarihinde imzalanan protokolle başlayan projeyle Tevfikiye Köyü, Troya zamanlarını anımsatan havası, figürleri, yapıtları, mitolojik ve tarihi değerleriyle açık hava müzesi özelliğinde arkeo -köye çevrildi.

OPET Tevfikiye Arkeo-köy’ün, dünyaca bilinen, destanlar ile hatırlanan ve yaşadığımız ülkenin sahip olduğu en mühim tarihi miraslardan biri olan Troia Antik Kenti’ne gidilen ziyaretler esnasında gezilen, dinlenilen, doğal meyve-sebze, armağan edilecek eşya alışverişinin yapıldığı ve Troia tarihinden parçalar taşıyan bir köye dönüştürülmesi hedeflendi. Bu sırada köyün restore edilmesi devam ederken öteki taraftan da Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile başka konu başlıkları ile kurslar açıldı ve o alanda sosyal yaşam kalitesi arttırıldı. Tevfikiye yerini ziyaret eden yabancı ve yerlilere en iyi şekilde hizmet gösterilebilecek duruma dönüştürüldü.

Tevfikiye Arkeo-Köy Projesi başlatıldığında Tevfikiye Köyü halkı ile sosyolojik bir anket yapıldı. Bu araştırmayla köydeki halkın sosyo- ekonomik, demografik bilgileri toplandı, Troia ile alakalı fikirleri, beklentileri, kurs istekleri ve destek verecekleri konularda görüşleri alındı. Araştırma sonuçlarına göre;

  • Tevfikiye Köyü’nde yaşayan halk yaşadıkları yer pek ziyaret edilmediği için bu durumun değişmesini istedikleri,
  • Ören alanı ve Troia savaşı hakkında daha fazla bilgi edinmek istedikleri,
  • Yaşadıkları köyün bir Troia köyüne dönüşmesini amaçladıkları,
  • Tevfikiye Arkeo-Köy Projesiyle alakalı iyimser, umutlu ve heyecanlı olduklarını,
  • Bilhassa pansiyonculuk, aşçılık, el sanatları ve işletmecilik kurslarına dahil olmak istediklerini bildirdiler.

Sonrasında projenin takip edilmesi ve köyde yaşayanların projeye desteğini sağlamak amacı ile beceri ve bilgi sahibi; beş erkek, beş kadın köyde yaşayanlardan bulunan köy muhtarı, köy öğretmeni ve köy imamının da doğal üyesi kabul edildiği “Köy Komitesi” kuruldu. Oluşan bu Komite haftalık toplantılar yaparak proje ile ilgili fikir alışverişinde bulunarak halkı yönlendirmek ve koordine etmek üzere düzenli bir şekilde çalışmalara devam ediyor.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış