familycouple
setuprateenter

Sweti Georgi Bulgar Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Sweti Georgi Bulgar Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Sweti Georgi Bulgar Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Edirne doğal güzellikleri ve tarihi mekanları açısından çokça ilgi gören şehirlerden bir tanesidir. Kültürü ve tarihi ile türlü medeniyetlere sahip olan Edirne, birçok tarihi eser ve görülmesi gereken mekanlarıyla yabancı ve yerli turistler tarafından rağbet görmektedir.

Edirne'de gezilecek mekanlar bakımından zengin bir şehir olması nedeniyle senenin her dönemi bulunan bölgeye birçok turist çekmektedir. Edirne’nin gezip görecek tarihi yerler içerisinde bulunan Sweti Georgi Bulgar Kilisesi de görmek istedikleri tarihi yapılardan bir tanesidir.

Sweti Georgi Bulgar Kilisesi Nerede?

Yer aldığı sokağa adını veren Sweti Georgi Bulgar Kilisesi, Sv. Georgi Sokak’ta bulunmaktadır. Edirne Merkez’de bulunan bu kilise, Edirne’nin Barutluk yerinde ibadet etmeye hazır hale getirilmiştirp.

Sweti Georgi Bulgar Kilisesi Nasıl Gidilir?

Sweti Georgi Bulgar Kilisesi farklı ve büyüleyici mimariye sahiptir. Sweti Georgi Bulgar Kilisesi’ne ulaşım çok kolay olmakla beraber, bunun için Edirne şehir merkezine ulaşmak gerekmektedir. Edirne şehir merkezinden sonra ise Barutluk Mahallesi’ne gidilmelidir. Edirne Merkez’de bulunan bu kilise, yeri dolayısıyla avantajlı konumdadır.

Sweti Georgi Bulgar Kilisesi Tarihi

Edirne'de Bulgarların hayatlarını sürdürdüğü zamanda Vali Rauf Paşa aracılığıyla inşa ettirilen Sweti Georgi Bulgar Kilisesi, Sultan Abdulhamid’ten müsaade alınarak yaptırılmıştır. Bulgarların ibadetlerini gerçekleştirdikleri bu kilisenin yapılması, 1 seneden daha az bir zamanda bitirilmiştir. 1880 senesinde yapılan Sweti Georgi Bulgar Kilisesi, 1889 senesinde Slav Bulgarcasıyla yazılan yazılar ile süslenmiştir.

1880 senesinde ibadet etmeye açılan bu kilisede, Peterberon Erkek Lisesi’nin müdürü tarafından papazlık yapılmıştır. Balkan Savaşı döneminde durumlar değişerek başka bir hale bürünmüştür. Lise kapatılmış gerek papazlık gerekse müdürlük yapan kişiyse İstanbul’a gitmiştir. Kapatılmış olan bu okulun son öğrencileri içerisinde yer alan yaşadığımız dönemde kilisenin papazlığını üstlenen Aleksandır Çıkırık’ın babası Filip Çıkırık’tır.

Sweti Georgi Bulgar Kilisesi, 1940 senesinde yıkık bir hale bürünmüştür. Devamlı ibadet edilen bu kilisenin bakımı yapılmadığı için harap bir hale gelmiştir ve Balkan savaşı da ortaya çıkınca kilisenin cemaati göç etmiştir. Seneler boyu ibadet için kapalı olan kilise, 9 Mayıs 2004’te eski Bulgar kralının da dahil olduğu bir tören ile tekrardan ibadet etmeye açılmıştır. Edirne Valiliği aracılığı ile restore edilen kilise, bu zamanlarda ibadet etmeye hazır hale gelmiştir.

Sweti Georgi Bulgar Kilisesi’nin yenilenmiş hali, kilisenin eski ve harap zamanlarını bilen kişileri hayrete düşürmüştür.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış