familycouple
setuprateenter

Selimiye Camii Nerede, Nasıl Gidilir?

Selimiye Camii Nerede, Nasıl Gidilir?
Selimiye Camii Nerede, Nasıl Gidilir?

Selimiye Camii, Mimar Sinan’ın ustalık zamanından bir eseri olup dünya genelinde benzersiz mimarisiyle göz kamaştırmaktadır. Her sene birçok yabancı ve yerli turistler tarafından rağbet gören camii inşa edildiği günden yaşadığımız döneme kadar güzelliğini korumaktadır.

Kültürel ve tarihi bakımdan değerli olan Selimiye Camii, ibadet etmeye açık olup dini açıdan özel gece ve günlerde Müslümanlar tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Osmanlı Türk mimarisinin en özel eserlerinden biri olan Selimiye Camii, inşasında tercih edilen malzemeler ve işçiliğiyle oldukça değerli bir eserdir.

Selimiye Camii Nerededir?

Selimiye sözcüğü açık pembe ve beyaz rengini simgelemektedir. Güzel nakışlı ipek kumaşı anlamına da gelmektedir. Kumaşın bulunduğu yerin İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan Selimiye olması sebebi ile kumaşa bu ad verilmiştir. Herkesçe büyük beğeni toplayan ve sık sık ziyaret edilen camii tarihi önemiyle inşa edildiği zamandan bu zamana kadar merak uyandırmıştır. Barındırdığı özellikler Mimar Sinan’a hissedilen derin saygı ve sevgiyi daha da fazlalaştırmaktadır. Selimiye Camii, doğal güzellikleri ve tarihiyle ilham veren ilimiz Edirne’de bulunmaktadır.

Selimiye Camii Nasıl Gidilir?

Selimiye Camii, Edirne Merkez’de bulunmaktadır. Tarihi camii, Mimar Sinan Caddesi’nde bulunmaktadır. İl dışından yolcu otobüsleri ve özel araçlarla ile varış rahat bir şekilde sağlanmaktadır. İstanbul-Edirne arası çok yakındır. Tahmini iki buçuk saat gibi kısa bir saatte Edirne merkeze ulaşılabilmektedir.

Edirne iline ulaşım sağlanmasının ardından özel araç, taksi veya toplu taşıma araçlarıyla ünlü Selimiye Camii’ne gitmek mümkündür. Otogardan Selimiye Camii’ne ulaşmak isteyenler minibüsleri kullanabilirler. Edirne merkezden yürüyerek de bu camiye ulaşılabilir.

Selimiye Camii Tarihi ve Özellikleri

Edirne; tarihi evleri, köprüleri, camileri, çarşıları ve bilhassa dünya genelinde de bilinen meşhur Muhteşem Selimiye Camii ile özel bir ilimizdir. Yaşadığımız ülkede ziyaret edenleri ilk karşılayan Edirne, sınır şehir olma özelliğiyle de farklı bir turistlik öneme sahiptir.

Edirne’ye gelenlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken Selimiye Camii, Osmanlı hükümdarı ll. Selim tarafından Mimar Sinan’a inşa ettirilmiş ve 14 Mart 1575 senesinde hizmet etmek amacıyla açılmıştır. Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak adlandırdığı ve 80 yaşında bitirdiği camii, Osmanlı-Türk mimarisinin en güzel örneklerinden bir tanesidir.

Selimiye Camii; çok sayıda çini, mermer, taş, ahşap ve sedef gibi motif süslemelerini kapsamakta ve çokça etkileyici ve zengin bir görselliği ile gözler önündedir. Selimiye Camii 2011 senesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenmiştir. Selimiye Camii’nin orta kısmında bulunan 12 mermer sütunun taşıdığı müezzin mahveli ve altın varaklı Edirnekari kalem işleriyle klasik zamanı yansıtan en elit örneklerini oluşturmaktadır. Selimiye Camii’nin göz kamaştıran çinileri İznik’te sıratlı tekniğinin kullanılması ile tasarımı yapılmış ve özel üretilmiştir.

Selimiye Camii, toplamda 2475 metre bir alan üzerine yapılmıştır. Mimar Sinan’ın bu güzel eserinin kubbesi 43.28 metre çapıysa 31.30 metredir. Kubbenin ağırlığı yaklaşık olarak 2000 ton kadardır. Kubbe 8 sütun üzerinde bütün görkemiyle yükselmektedir. Selimiye Camii, uzak mesafeden dahi görülebilen dört tane minareye sahiptir. Selimiye Camii’nin minareleri 3.80 metrelik çap ve 70.89 metre yüksekliğe sahiptir.

Selimiye Camii’nin minare kısımları önceki zamanlarda hiç kullanılmamış olan özel bir teknik ile inşa edilmiştir. Selimiye Camii’nin iç kısmından yapılan minareler görülmemektedir. Bu sebeple mimari yapısını anlamak oldukça kolaydır. Her bir minarede üç adet şerefe bulunmaktadır ve bu durum tarihi yapıya farklı bir estetik hava katmaktadır. Bu şerefelere üç ayrı yoldan çıkılması da camiinin ön plana çıkan özellikleri içerisindedir. Bu yollar birbirleriyle çakışmamaktadır. Bunun sayesinde bu yollardan çıkan insanlar birbirleri ile kesinlikle denk gelmemektedir.

Selimiye Camii’nin yapımında 15 bin işçi çalışmıştır. İnşası 1575 senesinde bitirilmiştir. Tamamlanması halinde bu güzel yapı hizmet edilmeye hazır hale gelmiştir. Selimiye Camii’nin inşası 7 sene sürmüştür. Camii genişliğiyle içerisinde aynı anda 6000 insanın ibadetlerini etmesine imkan vermektedir. Osmanlı zamanında sefere çıkan ordu, bu camide namaz kılmak için mola vermiştir. Caminin ibadet etmeye açılması ll. Selim öldükten sonra gerçekleşmiştir. Sultan ll. Selim camiinin bitirilmiş halini görememiştir.

Selimiye Camii’nin inşası 1568 senesinde başlatılmıştır. Yıldırım Bayezid tarafından geliştirilen Selimiye Camii pek çok alanda ibadetlerini yerine getirebilmek amacı ile kullanılmıştır. Osmanlı ve İslami Mimarisinin en güzel örneklerini kapsayan eser, iç yapısında daha birçok güzelliğe sahiptir. Selimiye camii zarafet ve ince temsili minareleri ile güzide bir camimizdir. Ayrıca UNESCO tarafından Selimiye Camii ve Külliyesi Dünya Miras Listesinde bulunuyor.    

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış