familycouple
setuprateenter

Selimiye Arastası Nerede, Nasıl Gidilir?

Selimiye Arastası Nerede, Nasıl Gidilir?
Selimiye Arastası Nerede, Nasıl Gidilir?

Selimiye Arastası, Edirne şehir merkezinde yer almaktadır. Selimiye Arastası ya da Arasta Çarşısı olarak da adlandırılan bu yapı 1590 senesinde III. Murat tarafından Selimiye Camii’ne gelir sağlayabilmek amacı ile yaptırılmıştır. Osmanlı Devleti’nin 19. yüzyıla kadar çarşı ve hanları ile ünlü olan şehirler arasında ilk sırada Edirne gelmekteydi. Osmanlı zamanından günümüze kadar çarşıları ile bilinen şehirde fazlaca çarşı seçeneği yer almaktadır.

Selimiye Arastası Selimiye Camii için gelir elde edebilmek amacı ile yaptırılmıştır. Selimiye Arastasının tarihi çok eski dönemlere dayanmaktadır. Yaşadığımız dönemde hala ününü muhafaza eden Selimiye Arastası, turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir nokta olmaktadır. Selimiye Arastasında Edirne’ye has olan birçok yöresel ürün ve hediyelik eşya bulabilmek mümkündür. Selimiye Arastasında toplam olarak 124 adet dükkan aktif bir şekilde hizmet vermektedir.

Edirne ziyaretinizden sevdiklerinize bir armağan almayı arzu ediyorsanız Selimiye Arastası tam da sizin için uygun olan yer diyebiliriz. Edirne’de ziyaret edilecek yerler arasında yer alan Selimiye Arastası günümüzde hala ününü muhafaza eden bir mekan olduğundan dolayı gelişimini sürdürmektedir. Edirne Selimiye Arastasında bulunan dükkanlar birbirlerinden farklı olduklarından dolayı aradığınız birçok ürünü çarşıda bulabilmeniz mümkün hale geliyor.

Yolu ilk defa Edirne’ye düşenler için Selimiye Arastasını bulmak basit olmayabilir. Edirne merkeze ulaşım sağlandıktan sonra Selimiye Arastasına gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Edirne şehrine geliş biçiminize göre ulaşım seçenekleri farklılık sergileyebilir.

Özel aracınız ile geliyorsanız İstanbul’dan D100 Karayolu ve TEM Otoyoluyla Edirne’ye ulaşmanız mümkündür. Edirne şehir merkezinde bulunan Selimiye Arastasına aynı anda ulaşım sağlayabilirsiniz. Tek bir seferde iki tarihi yapı aynı anda ziyaret edebilirsiniz. 

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış