familycouple
setuprateenter

Sedir Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Sedir Adası Nerede, Nasıl Gidilir?
Sedir Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Sedir Adasına nasıl gidilir? Sedir Adası nerededir? Sedir Adası hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Sedir Adası etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Sedir Adasına ne zaman gidilmelidir? Sedir Adasına girişler ücretli midir? Sedir Adası hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Sedir Adası Nerededir?

Sedir Adası aynı zamanda Kleopatra Adası olarak da bilinmektedir. Muhteşem bir görünüşe sahip olan bu küçük ada, gezi planlarınız arasında listede yer alması gereken yerlerden bir tanesidir.

Eski zamanlarda milattan önce 6. yüzyıla dayanan tarihi güzellikleri ile gözleri kamaştıran Sedir Adası, Karya döneminin en önemli kentlerinden biri olarak bilinmektedir. Bu adanın en önemli yeri ise Kleopatra Koyunun bulunduğu yerdir. Burayı özel kılan en önemli özelliği ise sahildeki kumun ince ve altın renginde olmasıdır. Buradaki kum son dönemlerde azaldığı için yetkililer tarafından koruma altına alınmıştır.

Bu nedenle plaj kapatılmıştır. Burada bulunan kumları dışarıya çıkarmak yasaktır. Fakat gelen ziyaretçiler veya tatilciler yanlarına aldıkları poşetler ve şişeler ile buradaki kumları yanlarına almaktadır. Bu nedenle buradaki kumlar zaman içerisinde azalmıştır.

Yaz sezonunda yaklaşık olarak burayı ziyarete gelen ziyaretçilerin sayısı 200.000 civarındadır. Sedir Adası Muğla ilinin Ula ilçesinde yer almaktadır. Gökova Körfezinin doğusunda yer alan bu eşsiz güzellikteki yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Sedir Adasına Nasıl Gidilir?

Sedir Adası Muğla ilinin Ula ilçesinde bulunmaktadır. Buraya gidebilmek için Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan havalimanından kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sedir Adasına aynı zamanda Marmaris’e bağlı olan Çamlı köyünden de ulaşım sağlayabilirsiniz. Çamlı köyünden tekneler ile Sedir Adasına ulaşım sağlayabilmek için Marmaris ve Muğla karayolu üzerinden yaklaşık olarak 12 kilometre kadar ilerlemeniz gerekmektedir. Daha sonra yol ayrımından Çamlı tarafına doğru giderek 6 kilometre ilerledikten sonra Maçlı iskelesine varmış olacaksınız.

Tekne ile geçiş yapmak isteyenler belli bir ücret karşılığında Sedir Adasına ulaşım sağlayabilirler.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış