familycouple
setuprateenter

Saplı Ada Nerede, Nasıl Gidilir?

Saplı Ada Nerede, Nasıl Gidilir?
Saplı Ada Nerede, Nasıl Gidilir?

Saplı Ada nerededir? Saplı Ada’ya nasıl gidilir? Saplı Ada hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Saplı Ada ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Saplı Ada etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Saplı Ada’nın turistik açıdan önemi nedir? Saplı Ada’nın özellikleri nelerdir? Saplı Ada içerisinde neler bulunmaktadır? Saplı Ada hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Saplı Ada Nerededir?

Saplı Ada, Aydın ilinin Akbük ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Akbük ilçesinin körfezi içerisinde yer almaktadır. Saplı Ada, muhteşem bir doğal güzelliğe sahiptir. Aydın’da görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Saplı Ada, yüzyıllar öncesinde patlayan yanar dağın lav akıntılarının toplanması sonucunda oluşmuştur. Saplı Ada’nın deniz seviyesinin düşük olduğu zamanlarda kıyı şeridi ile bağlantılı olan bir yolu vardır. Bu yol üzerinden bu adaya yürüyerek gitmeniz mümkündür. Deniz seviyesinin yüksek olduğu zamanlarda ise burada su miktarı diz seviyesine kadar yükselebilmektedir.

Akbük tepesine çıktığınız zaman Saplı Ada’nın muhteşem güzelliğini görmeniz mümkündür. Saplı Ada, doğal sit alanı içerisinde yer aldığı için bu ada üzerinde herhangi bir inşaat veya yapı oluşturulmasına izin verilmemektedir. Bu adanın yaklaşık 8 hektarlık kısmında ağaçlık bir alan bulunmaktadır. Ayrıca bu ada içerisinde toprak altında halen volkanik kül tabakasını görmeniz de mümkündür.

Saplı Ada’ya Nasıl Gidilir?

Saplı Ada’ya gidebilmeniz için öncelikle Aydın ilinin Akbük ilçesine kadar varış sağlamanız gerekmektedir. Saplı Ada’nın Akbük ilçe merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 5 kilometre civarındadır. Saplı Ada’nın Aydın il merkezine olan uzaklığı ise 90 kilometre civarındadır.

Saplı Ada’ya Akbük merkezden kalkan 254, 405 ve 275 nolu toplu taşıma otobüslerine binerek kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış