familycouple
setuprateenter

Sandima Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Sandima Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?
Sandima Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Sandima Köyü nerededir? Sandima Köyüne nasıl gidilir? Sandima Köyü hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Sandima Köyü ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Sandima Köyü’nün turistik açıdan önemi nedir? Sandima Köyü etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Sandima Köyü hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Sandima Köyü Nerededir?

Muğla’nın Bodrum ilçesi sınırları içerisinde bulunan Sandima Köyü, Yalıkavak semt sınırlarında bulunmaktadır. Terk edilmiş bir Türkmen Köyü olan Sandima Köyü içerisindeki yaşantısını sürdüren Türkmenler, 1960’lı yılların sonlarında burayı terk etmişlerdir. Buradan Yalıkavak’a göç etmişlerdir.

Sandima Köyü, Yalıkavak’ta Partinapas Kayası olarak bilinmekte olan kayanın güney eteklerine kurulmuştur.

Türkmen Köyü olarak bilinen Sandima Köyü, 600 yıllık tarihi ile oldukça eski bir yerleşim yeridir. Yarım asır öncesine kadar bu köy hayvancılık ve zeytincilik ile meşhur olan bir köydü. Ayrıca yaşam alanlarını korsanlardan korumak için dağa yapmışlardır. Günümüzde ise bu köy içerisinde sadece birkaç aile yaşamaktadır. Sandima Köyü’nde eski zamanlarda ressam ve heykeltıraş olarak bilinen İsmail Erkoca ve eşi Nurten Erkoca’nın yaşadığı bilinmektedir. Sandima Köyü’nde elektrik kaynağı olmadığı için köylüler kendi elektrikleri kendileri üretmişlerdir.

Sandima Köyüne Nasıl Gidilir?

Sandima Köyü, Muğla’nın Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Sandima Köyüne kendi aracı ile gitmek isteyenler öncelikle Bodrum’un Yalıkavak semtine gelmesi gerekmektedir.

Yalıkavak semtine geldikten sonra Yalıkavak Belediyesi’nden binanın yanından sola doğru dönerek dar ve toprak yoldan devam etmeniz gerekmektedir. İlerledikten sonra yol ikiye ayrılacaktır. Bu yol ayrımından soldan yukarı doğru gittiğiniz zaman Sandima Köyü karşınıza çıkacaktır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış