familycouple
setuprateenter

Rüstem Paşa Kervansarayı Nerede, Nasıl Gidilir?

Rüstem Paşa Kervansarayı Nerede, Nasıl Gidilir?
Rüstem Paşa Kervansarayı Nerede, Nasıl Gidilir?

Rüstem Paşa Kervansarayı ismini Kanuni Sultan Süleyman hüküm sürdüğünde sadrazamlık yapan ve bunun beraberinde Sultan Süleyman’ın damadı da olan Rüstem Paşa’dan almaktadır. Rüstem Paşa’nın isteği ile 1561 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan kervansaray, Deve Han ve Büyük Hanı olarak da tanınan Küçük Han olmak üzere iki parçası bulunmaktadır.

Tarihte büyük avlusu olan bölge yani Büyük Han şehir hanı olarak yapılmış, küçük avlulu bölge ise menzil hanı olarak hizmete açılmıştır. Bu iki avluyu birbirlerine birleştiren bir geçidin yanında avlunun orta kısmındaki Köşk Mescit kervansarayın mühim bir parçasıdır. Köşk, Mescit 1877’de Osmanlı-Rus Savaşı sırasında yıkılmıştır. Ayriyeten Büyük Han’ın ikinci katında klasik bir Türk Hamamı da yer almaktadır. Mimar Sinan inşa ettiği bu kervansarayın planını çok daha önce Erzurum Rüstem Paşa Kervansarayında da kullanmıştır.

1972 yılında restore edilen kervansaray, 1980 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü hak etmiştir.

Bu kervansarayın ön tarafında 21 dükkan, 102 odası olan tuğla süslemeli kemerleriyle hepsinden önce gösterişli bir Osmanlı mimarisi örneğidir. Odalar 2 katlı olmak üzere avlunun etrafına dağıtılmıştır. Dikdörtgen şeklinde olan avlunun en dikkat çeken yanıysa revaklı yapısı olabilir. Revakların içerisinde yer alan nişli ve ocaklı odalara, uzun yanları takiben yukarı tarafa çıkan merdivenler beraberinde gitmektedir. Tuğladan örülmüş duvarları ve kesme taşları ise Rüstem Paşa Kervansarayını Osmanlı mimarisinin ilgi çekici yapan eserlerinden sadece bir tanesidir.

Önceki senelerde tekrardan restore edilen kervansaray, yaşadığımız dönemde restoran ve otel olarak hizmet vermeye başlamıştır. Rüstem Paşa Kervansarayı konaklamak için güzel ve uygun bir yerdir. Sadece Bulgar Kilisesi ve Beyazıt Külliyesi gibi başka tarihi yapılara ve tanınan restoranlara yakın olması nedeniyle bile bu kervansarayda kalmayı düşünebilirsiniz. Kervansarayda taş odalar içerisinde tarihi şahsen hissederek konaklayabilmenin beraberinde avluda yer alan restoran sayesinde kervansarayın mimarisini izleyerek Edirne’nin ünlü olan ciğerlerini yiyebilirsiniz.

Rüstem Paşa Kervansarayına Nasıl Gidilir?

Rüstem Paşa Kervansarayı şehir merkezinin Sabuni Mahallesi’nde, İkikapılı Han Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Kervansaraya, Edirne Merkez’den arabanız ile 10 dakikada ya da o yerden geçen toplu taşıma araçlarıyla kısa bir zamanda varabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış