familycouple
setuprateenter

Pınara Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Pınara Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Pınara Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Pınara Antik Kenti nerededir? Pınara Antik Kenti’ne nasıl gidilir? Pınara Antik Kenti hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Pınara Antik Kenti’nin turistik açıdan önemi nedir? Pınara Antik Kenti etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Pınara Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Pınara Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Pınara Antik Kenti Nerededir?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Pınara Antik Kenti, Likya yolu üzerine konumlanmıştır. Pınara Antik Kenti, oldukça eski bir tarihi geçmişe sahiptir. İçerisinde yer alan milattan önceye ait tarihi kalıntılarını günümüze kadar taşıyan bu eşsiz güzellikteki yeri mutlaka ziyaret etmeniz gerekmektedir.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Pınara Antik Kenti, Likya Yolu üzerinde bulunmaktadır.

Pınara Antik Kenti’nin Fethiye merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 45 kilometredir. Pınara Antik Kenti oldukça uzun bir geçmişe sahiptir. Bu antik kent Likya Uygarlığına bağlı bir kenttir. Pınara Antik Kenti’ni Khantoslular kurmuştur. Pınara isminin anlamı yuvarlaktır. Bu adı almasının nedeni ise bulunduğu bölgede bulunan yuvarlak taşlardan sebeptir. Kragos Dağının oldukça yüksek bir tepesine kurulu olan Pınara Antik Kenti, oldukça önemli antik kentlerden bir tanesidir. Bu bölgede bulunan kayalıklar dönemin taş ustaları tarafından incelikle işlenmiştir.

Pınara Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Pınara Antik Kenti’nin Fethiye merkeze olan uzaklığı 45 kilometre civarındadır. Fethiye ve Kaş arasında bulunan Pınara Antik Kenti’nin Fethiye’ye olan uzaklığı ise 40 kilometredir. Bu antik kentin 26 kilometre güneyinde ise Ksantos Antik Kenti bulunmaktadır.

Pınara Antik Kenti’nin yakın çevresinde Tlos Antik Kenti de bulunmaktadır. Bu bölgeyi ziyaret gelenler pek çok antik kenti bir arada ziyaret etme şansını bulabilirler.

Ayrıca bu kente yakın bir konumla bulunan Saklıkent Milli Parkı’nda şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak bir şekilde dinlenme fırsatı yakalayabilirsiniz. Pınara Antik Kenti’ne gelmek isteyenlerin öncelikli olarak Fethiye’ye gelmeleri gerekmektedir. Daha sonra Minare Köyüne ulaşım sağlamanız gerekir. Buraya geldikten sonra 2,5 kilometre kadar yürümeniz gerekmektedir. Bu mesafeyi yürüdükten sonra bu antik kentte kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış