familycouple
setuprateenter

Pedasa Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Pedasa Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Pedasa Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Pedasa Antik Kenti nerededir? Pedasa Antik Kentine nasıl gidilir? Pedasa Antik Kenti hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Pedasa Antik Kentinin turistik açıdan önemi nedir? Pedasa Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Pedasa Antik Kenti etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Pedasa Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Pedasa Antik Kenti Nerededir?

Muğla’nın Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Pedasa Antik Kenti, Konacık Bölgesinin tepelerinde bulunan Gökçeler mevkiinde yer almaktadır. Pedasa Antik Kentinin Bodrum merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 5 kilometre civarındadır.

Pedasa Antik Kenti, arkeoloji meraklılarının en çok ziyaret ettiği antik kentler arasında yer almaktadır.

Pedasa Antik Kenti, özel mülkiyet alanı içerisinde olduğu için araç geçmesine izin verilmemektedir. Bu antik kent içerisinde yürüyerek her bir tarihi kalıntılara göz atabilirsiniz. Her yıl Mayıs ayı başlarında düzenlenen Uluslararası Pedasa Festivali bu antik kentin eteklerinde gerçekleştirilmektedir. Pedasa Antik Kentinin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Troya Savaşı yıllarında Halikarnassos savaş sonrasında bu bölgeye yerleşir. Geçmiş tarihte Pedasa Antik Kenti içerisinde Leleg halkı yaşamaktadır. Bu antik kent eski zamanda Leleg halkının en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Kazı çalışmaları sırasında tarihe ışık tutan pek çok önemli kalıntılar elde edilmiştir. Günümüzde halen kazı çalışmaları devam etmektedir.

Pedasa Antik Kentine Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Pedasa Antik Kentine gidebilmek için öncelikle Bodrum merkeze gelmeniz gerekir. Bodrum merkeze yaklaşık olarak 5 kilometre uzaklıkta yer alan Pedasa Antik Kentine Bodrum Ortakent yolundan gitmeniz gerekir. Bu yol üzerinde Pedasa Antik Kentini gösteren tabelalar sayesinde kısa bir sürede bu antik kente ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bodrum’un Gökçeler mevkiinde yer alan Pedasa Antik Kentini mutlaka ziyaret etmeniz ve görmeniz gerekmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış