familycouple
setuprateenter

Panayır Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Panayır Adası Nerede, Nasıl Gidilir?
Panayır Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Panayır Adası nerededir? Panayır Adası’na nasıl gidilir? Panayır Adası hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Panayır Adası ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Panayır Adası’nın turistik açıdan önemi nedir? Panayır Adası etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Panayır Adası hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Panayır Adası Nerededir?

Panayır Adası, eski zamanlarda Ziraat Adası olarak bilinmektedir. Panayır Adası’na ulaşım sağlayabilmek için öncelikle tekne kiralayarak gidebilirsiniz. Bunun haricinde herhangi bir ulaşım sağlamanız mümkün değildir. Panayır Adası’nı yakında görebilmek için Altınkum İskelesi’nden kalkan tekne turlarını tercih edebilirsiniz. Buradan bineceğiniz tekneler bu adanın önünde kısa bir mola vermektedir. Bu sırada Panayır Adası’nı yakında görebilirsiniz.

Ancak adayı gezebilmeniz için yeteri kadar vaktiniz olmayacağı için kısa bir süre görebilme imkanınız olmaktadır.

Panayır Adası’nda mübadele öncesinden Rumlardan kalma bir kilise yer almaktadır. Bu kilisenin hemen yanında ise Tarım Bakanlığı tarafından buraya yapılan bir bina vardır. Kilisenin belli kısımları ise bu inşa sırasında harçla sıvanmıştır. Kilise ve yanında bulunan binayı çevrelen avlunun içerisinde bir kuyu bulunmaktadır. Panayır Adası’nın tam ortasında ise bir fener bulunmaktadır.

Panayır Adası’na Nasıl Gidilir?

Panayır Adası, ülkemizin Aydın ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Eski dönemlerde Ziraat Adası olarak bilinen Panayır Adası’nın Didim kıyısına yaklaşık olarak uzaklığı 1,4 kilometre civarındadır.

Panayır Adası, üzerinde yerleşim yeri bulunmayan tek adadır. Burada sadece terk edilmiş bir kilise yer almaktadır. Aydın sınırları içerisinde yer alan Panayır Adası, Güllük Körfezi içerisinde bulunmaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış