familycouple
setuprateenter

Ödemiş Gölcük Yaylası Nerede, Nasıl Gidilir?

Ödemiş Gölcük Yaylası Nerede, Nasıl Gidilir?
Ödemiş Gölcük Yaylası Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir’in en doğu ilçelerinden biri olan Ödemiş’e bağlı, Bozdağlar olarak adlandırılan Manisa ve İzmir arasındaki sıradağlar üzerinde Gölcük Yaylası yer almaktadır. Yayla adını Gölcük Gölü’nden almaktadır. Gölcük Yaylası yaklaşık olarak 900 rakımda bulunmaktadır. Gölcük Yaylası’nın bulunduğu bölge İzmir merkez ve Ödemiş’e kıyasla 9-10 derece daha serin bir havaya sahiptir. Bu özelliğinden dolayı Ödemiş halkı tarafından yaz aylarında serinlemek amacıyla sık sık ziyaret edilmektedir. Aynı zamanda Manisa ve İzmir’in merkezinden de ziyaretçilere ev sahipliği yapmaktadır.

Gölcük Yaylası’na İzmir’den özel araç ile ulaşabilmek için 2 farklı alternatif yol bulunmaktadır. İlk olarak İzmir-Kemalpaşa-Ankara güzergahında ilerleyerek Salihli öncesinde Sart Harabeleri önünden çıkılarak varılabilir. İkinci seçenekte ise İzmir Çevreyolu’ndan Torbalı’ya doğru trafik ışıklarına takılma gibi bir durum olmadan gitmek mümkündür. Torbalı sapağından çıkıldıktan sonra Torbalı Devlet Hastanesi’nin önünden Ödemiş’e doğru devam edilmelidir. Ödemiş-Zeytinlik bölgesinden dağ yoluna doğru çıkılabilir. Bu iki farklı ulaşım yolu da yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir. İki rota içerisinde dağ yolu mevcuttur.

Gölcük Yaylası’na ulaşabilmek için İzmir’den direk giden bir ulaşım aracı bulunmamaktadır. Fakat Ödemiş’e ulaşım sağlanması fazlasıyla kolaydır. Gün içerisinde birkaç kez Basmane-Ödemiş tren seferi mevcuttur. Trenden inildikten sonra otogardan kalkışı olan Gölcük dolmuşlarına binilmesi gerekmektedir. Neredeyse her saat başı dolmuş bulunmaktadır. Ancak kış aylarında dolmuş kullanmak mümkün değildir.

Gölcük Yaylası’nda Gezilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler

Gölcük Yaylası’nda bulunan Gölcük Gölü doğal bir göl olduğundan içerisinde sazan, yayın gibi balık ve kerevit gibi kabuklular mevcuttur. Göl içerisindeki balıklar yenilebilir. Ancak göl üzerinde tekne ile balık avlamak yasaktır. Ayrıca ağ atmak, trolle avlanmakta yasak olan avlanma çeşitlerindendir. Kıyı çizgisinden kamış ve olta ile balık avlamak mümkündür. Balık avı dışında kış aylarında domuzu sürek avı yapmak da mümkündür.

Gölcük Gölü’nün etrafı yaklaşık olarak 5 kilometrelik bir alandır. Gölün etrafında yürüyüş yapılabilir. Bu alan oldukça güvenlidir ve rahatlıkla yürüyüş yapılabilir. Aynı zamanda etrafında dağlar olduğundan dolayı dağ tırmanışı yapma imkanı da vardır. Senin yaklaşık olarak 1-2 haftasında Gölcük Yaylası kar ile kaplıdır. Bu karlı dönemde Gölcük Gölü

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış