familycouple
setuprateenter

Myndos Kapısı Nerede, Nasıl Gidilir?

Myndos Kapısı Nerede, Nasıl Gidilir?
Myndos Kapısı Nerede, Nasıl Gidilir?

Myndos Kapısı nerededir? Myndos Kapısına nasıl gidilir? Myndos Kapısının turistik açıdan önemi nedir? Myndos Kapısı hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Myndos Kapısı ülkemizde hangi bölgede yer alır? Myndos Kapısı etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Myndos Kapısı hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Myndos Kapısı Nerededir?

Muğla ilinin Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Myndos Kapısı, Halikarnassos şehir surlarının en önemli kapısı olarak bilinmektedir. Bu kapıya şehrin batı çıkışında yer alan Türk mezarlığının yanında bulunan eski kümbet yolundan ulaşılmaktadır.

Ayrıca buradaki çevrede Helenistik ve Roma dönemlerine ait tonozlu mezarlarıda görebilirsiniz.

Myndos Kapısının önemi Dünya üzerinde imparatorluk kurmak isteyen Büyük İskender’in geçemediği kapı olması olarak bilinir. Bu kapı yaklaşık olarak 7 metre uzunluğunda ve 2,5 metre derinliğindedir. Ayrıca hendeğin uzunluğu ise 56 metredir. Myndos Kapısının asıl yapılış amacı, mancınık, koç boynuzu ve çeşitli savaş aletlerini surlardan uzak tutabilmek için yapılmıştır. Ancak Büyük İskender milattan önce 333 yılında bu hatta kırmış ve zorlu bir savaşın ardından bu şehri fethetmiştir.

Eski dönemlerde Myndos Kapısı, Halikarnassos’u düşmanlara karşı koruyan bir kalkan olmuştur. Gümbet mezarlığının yakınlarında yükselen bu kapı, Gümüşlük’e giden yola açıldığı için Myndos Kapısı adını almıştır.

Myndos Kapısına Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Myndos Kapısına gidebilmek için öncelikle Bodrum merkeze kadar gelmeniz gerekmektedir. Oldukça eski bir tarihi geçmişe sahip olan bu kapıya ulaşım sağlayabilmek için Eski Kümbet yolunu takip etmeniz gerekmektedir.

Şehrin batı çıkış kısmında bulunan Türk mezarlığının yanı başında bulunan Eski Kümbet yolundan buraya kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

Myndos Kapısına girişler ücretsizdir. Myndos Kapısına hava yolu ile ulaşım sağlamak isteyenler için buraya en yakın havalimanı Milas Bodrum Havalimanıdır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış