familycouple
setuprateenter

Myndos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Myndos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Myndos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Myndos Antik Kenti nerededir? Myndos Antik Kentine nasıl gidilir? Myndos Antik Kenti hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Myndos Antik Kentinin turistik açıdan önemi nedir? Myndos Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede yer alır? Myndos Antik Kenti etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Myndos Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Myndos Antik Kenti Nerededir?

Muğla’nın Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Myndos Antik Kenti, Gümüşlük beldesinin Bozdağ üzerine kurulmuştur. Myndos’un kelime anlamı Ana Tanrıça’ya Tapınma anlamına gelmektedir.

Gümüşlük, Bodrum’un en güzel yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Buraya tatile gelen tatilcilerin mutlaka Myndos Antik Kentini ziyaret etmesi ve buradaki tarihi güzellikleri görmesi gerekmektedir. Antik çağlarda Karia kentlerinden bir tanesi olan Myndos Antik Kenti, Halikarnasos’un hemen yakınında bulunmaktadır. Burada Bizans zamanından kalma bir kilise, sur duvarı, su kalıntısı, kule kalıntısı ve dalgakıran vardır.

Son dönemlerde restore edilen Myndos Antik Kenti, milattan önce 4. yüzyılda inşa edilmiştir. Çok eski bir tarihe sahip olan bu antik kentte kalıntılar arasında kapı rahatlıkla görülmektedir.

Myndos Antik Kentine Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Myndos Antik Kentine gidebilmek için öncelikle Bodrum merkeze kadar gelmeniz gerekmektedir. Daha sonra Gümüşlük ilçesine doğru gidip buradan Bozdağ adı verilen tepeye doğru gitmeniz gerekir.

Buradan tepeye yol olmadığı için yaklaşık olarak 1 saatlik yapacağınız yürüyüşün ardından bu antik kente ulaşım sağlayabilirsiniz.

Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan Myndos Antik Kenti, Bodrum limanına yakın bir konumda bulunmaktadır. Ayrıca Bodrum merkezden Gümüşlük yolunu takip ederek de kısa sürede bu antik kente ulaşım sağlayabilirsiniz. Myndos Antik Kentine girişler ücretsizdir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış