familycouple
setuprateenter

Mumcular Nerede, Nasıl Gidilir?

Mumcular Nerede, Nasıl Gidilir?
Mumcular Nerede, Nasıl Gidilir?

Mumcular Bodrum il sınırlarımız içerisinde yer almaktadır. Mumcular mahallesi, Bodrum’un merkezine 30 km mesafe de bulunmaktadır. Mumcular aynı ismi paylaştığı Mumcular Barajı’nı da çok yakındır. Bu mahalle önceki dönemlerde belde belediyesiydi. Ancak Muğla ilinin büyükşehir belediyesi olması ile birlikte mahalle statüsü kazanmıştır.

Mumcular, Bodrum yarımadasının biraz dışarısında, Bodrum ilimizin daha iç kesiminde konumlanmıştır. Mumcular Mahallesi, kıyılar ile kıyas edildiğinde kırsal bir yerleşim yerini anımsatmaktadır. Bu gibi nedenlerden dolayı doğallığını korumuş ve bozulmamıştır. 

Coğrafi özelliklerinden dolayı bölge bir ovadır. Bundan dolayı Mumcuların eski ismi Karaova’dır.  Bölge daha sonra, arıcılıktan elde edilen mumlardan ve üretilen bu mumların sıkma işleminin yapılıyor olmasından ötürü, Karaova ismi değiştirilerek Mumcular ismini almıştır. Mumcular Ova olduğu için de toprakları fazlası ile verimlidir. Eski dönemlerde oldukça önemli bir yerleşim yeri olan Mumcular, günümüzde yerli ve yabancı tatilcilerin uğrak yerlerinden bir tanesidir.

Mumcular’a Nasıl Gidilir?

Mumcular’a Muğla merkezden gitmeyi planlıyorsanız için önce Bodruma gelmeniz gerekmektedir. Bodrum merkeze ulaştığınızda şehir içi minibüslerini kullanarak Mumcular’a gidilebilirsiniz. Bodrum merkezinde yer alan otogardan 30 dakikada bir Mumcular’a hareket eden minibüsleri kullanarak, kolaylıkla bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Milas Bodrum Havaalanı’ndan, servisleri kullanarak Bodrum merkeze ulaşabilirsiniz. Bodrum merkezden de Mumculara giden minibüsleri veya taksileri kullanarak Mumcular’a kolaylıkla gidebilirsiniz. Mumcular mahallesine kendi özel aracınızla da gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Mumcular, Bodrum’un popüler tatil beldelerinden farklıdır. Eskiden köy olmasının etkisi ile kırsal yaşam günümüzde de sürmektedir. Doğal güzellikleri ve eski alışkanlıkları ilk günkü gibi devam etmektedir. Bodrum’un kalabalığından uzak doğa ile iç içe olmak isteyen ziyaretçilerin unutulmaz bir gün geçirebilecekleri Mumcular çok güzel bir yerdir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış