familycouple
setuprateenter

Muğla’da Dalış Yapabileceğiniz En İyi Yerler

Muğla’da Dalış Yapabileceğiniz En İyi Yerler
Muğla’da Dalış Yapabileceğiniz En İyi Yerler

Ülkemizin güneyinde yer alan Muğla’da dalış yapılacak en güzel yerler Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunmaktadır. Turizm merkezlerinden bir tanesi olan Fethiye, ülkemizin popüler dalış konumlarından bir tanesidir.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dalış yapabileceğiniz yerleri aşağıda sizler için sıraladık.

Afkule

Afkule, Fethiye’nin en güzel dalış noktalarından bir tanesidir. Afkule’de dalış konusunda uzman olan kişiler sıkça burayı ziyaret etmektedir. Ayrıca dalış uzmanlarının sıkça geldiği Afkule’de muhteşem doğal bir güzellikte mağara da bulunmaktadır.

Mağara, suyun yaklaşık olarak 27 metre dibinde yer almaktadır. Bu derinliklere ulaştığınız zaman suyun altındaki sayısız deniz canlısını ve mercanları görmeniz mümkündür. Afkule’de her mevsim dalış yapmanız mümkündür. Kış aylarında buradaki suyun sıcaklığı 18 derecenin altına düşmemektedir.

Barakuda Resifi

Eski adı Dalyan Resifi olan Barakuda Resifi de meşhur dalış noktalarından bir tanesidir. Barakuda Resifinin adı burada görülen barakuda deniz canlısından gelmektedir.

Barakuda Resifi elverişli bir dalış duvarına sahiptir. Burada 14 metreden başlayarak 42 metrelik derinliğe kadar ulaşmanız mümkündür.

Fethiye’nin en meşhur dalış merkezlerinden biri olan Barakuda Resifi de ortalama derinlik 35 metredir.

Kızıl Ada Kanyonu

Kızıl Ada Kanyonunda dalış yapabileceğiniz en fazla derinlik 12 metredir. Burası dalışa yeni başlayanlar için muhteşem bir başlangıç yeridir.

Kızıl Ada Kanyonu, doğal kanyon oluşumu nedeni ile içerisinde 2 tane dar mağara bulunmaktadır. Su altı fotoğrafçılarının mutlaka gelip görmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

Sarıyarlar

Sarıyarlar da en fazla derinlik 10 metre civarındadır. Burada bulunan dalış noktası her seviyeden dalgıcın gelip dalış yapabileceği bir yerdir. Kızıl Ada Kanyonundaki gibi masif kaya oluşumlarını burada da görmeniz mümkündür.

Sarıyarlarda dalış yapanlar suyun dibindeki kum birikintisini ve kayalık alanları net bir şekilde görebilir. Bu durum dalgıçların görüş mesafesini olumsuz yönde etkilemektedir. Burada dalgıçların görüş mesafesi 30 metreye kadar düşebilmektedir.

Sarıyarlarda dalış yapan dalgıçlar ahtapotları, sübeyeleri, orfozları ve akya sürülerini görebilirler.

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, acemi veya uzman fark etmez her seviyeden dalgıçların dalış yapabileceği bir yerdir. Fethiye’nin bir diğer dalış noktalarından biri olan Akvaryum Koyu, oldukça popüler dalış noktasıdır.

Akvaryum Koyundaki dalış noktasının derinliği 10 metre civarındadır. Burada kum balığını, turuncu sünger ve ahtapot görmeniz mümkündür.

Su altı fotoğrafçılarının mutlaka gelip görmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Akvaryum Koyu’nun dibi kum ve kayalıktır. Görüş mesafesi oldukça uzundur. Bu nedenle burada gece de dalış yapmanız mümkündür.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış