familycouple
setuprateenter

Meriç Köprüsü Nerede, Nasıl Gidilir?

Meriç Köprüsü Nerede, Nasıl Gidilir?
Meriç Köprüsü Nerede, Nasıl Gidilir?

1833 yılında Sultan ll. Mahmut döneminde temelleri yapılan köprünün inşasına 1842 senesinde başlanılmış ve Sultan Abdülmecit döneminde 1847 senesinde bitirilerek hizmet edilmeye sunulmuştur. Edirne-Karaağaç yolunu bir araya getiren Meriç Köprüsü’nün yerinde çok önceden ahşap köprü olduğu söylenmektedir. Meriç Nehri’nin taştığı zamanlarda zarar gördüğü için yeni bir köprünün inşa edilmesi şart olmuştur ve Sultan ll. Mahmut ve Abdülmecit zamanlarında yapılmıştır.

Meriç Köprüsü Nerede?

Meriç Köprüsü, Edirne’yle Karaağaç Mahallesi arasında bulunmaktadır. Yaşadığımız ülkenin her yerinden Edirne’ye düzenli bir şekilde otobüs seferleri vardır. Edirne'ye vardıktan sonra Karaağaç otobüslerine binerek Meriç Köprüsü’ne kolaylıkla varabilirsiniz.

Meriç Köprüsü Genel Özellikleri

Kesme taş tercih edilerek yapılan köprünün niteliklerine değinecek olursak; 263 metre uzunluk, 7 metre genişliğindeki köprü, 13 ayak üzerine yapılmış olup toplamda 12 sivri kemerli bir açıklıktadır. Köprüde üçgen prizma şeklinde dekore edilmiş olup selyaranlar ve köprü ayaklarında yer alan tahliye gözleri vardır.

8 Köşeli Yıldız, 12 Hayvanlı Türk Takvimi ve Selçuklu mimarisinden esintiler bulunan karşı karşıya yer alan iki ejder figürü bulunmaktadır. Köprüdeki en özel bölümse taş malzeme dışında mermerden yapılan Seyir Köşkü vardır. Aynalı tonozlu üst örtüsü olan bu köşk, dört tane dikdörtgen ayak üzerine kurulmuştur. Yine iç tarafında oturmak için mermer seki de bulunmaktadır.

Seyir Köşkü’nde yer alan bezemeler, sanat tarihçilerinin ince ince okuması gereken atıfları bulunmaktadır. Osmanlı Devleti’nin içerisinde olduğu durgunluktan silkelenmenin gerektiği, devletin kuvvetinin yansıtılmış olduğu bezemelerde; zırh, çatılmış silahlar, trampet, miğfer gibi figürler bulunmaktadır. İçerisinde askeri terimleri kapsayan bu figürler tarz olarak birbirlerine benzemiş olsalar da ebatı ve vurgulanıştaki faktör sebebiyle farklılık gösterebilmektedir.

Meriç Köprüsü’nün kitabesi, Yunanlıların işgali esnasında maalesef ki yok edilmiştir. Sonraki zamanlara köprünün kitabesi talik yazı ile tekrardan düzeltilerek mermerin üzerine işlenmiş ve 1966 yılında olduğu yere yerleştirilmiştir. Meriç Köprüsü’nün Karaağaç çevresindeki bölümde Hacı Adil Bey Çeşmesi ve yaşadığımız dönemde kafeterya olarak hizmete açılan eski gümrük muhafaza binası yer almaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış