familycouple
setuprateenter

Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?
Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemizde bilhassa göçmen kuşlara ilgi duyan kişilerin ziyaret ettiği bir alan olarak ön plana çıkmaktadır. Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı’nı ziyaret etmek için yurtdışından da ziyaretçiler gelmektedir. Dünyada önemli bir nokta olarak görülmektedir. Yalnızca göçmen kuşlar değil, yerel kuşların da barınakları olarak devlet tarafından koruma altına alınmıştır.

Ülkemiz coğrafi konum bakımından göçmen kuşların uğradığı bir yer olarak bilinmektedir. Bu niteliği ile Türkiye, yabancı kuş gözlemcilerinin tercih ettiği konumlar arasında yer almaktadır. Türkiye'de kuş meraklılarının ilgisini çeken yerlerin başında Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı gelmektedir. Yaklaşık olarak 25 bin hektarlık bir alana sahip olan Kuş Cenneti, 1959’da milli park statüsüne taşınmıştır.

Balıkçıl, karabatak, tepeli pelikan, ak pelikan, kaşıkçı, yaban ördeği ve yaban kazı başta olmak üzere birçok kuş koloniler şeklinde burada kuluçka zamanlarında gelerek yavrulamanın sonrasında yeniden yaşayabilecekleri alanlara göç ederler. Kuşların bütün yaşamsal fonksiyonlarının net bir biçimde gözlemlendiği bir mekân olan Kuş Cenneti, zaman zaman ziyarete kapalı hale getirilse de yılın belirli dönemlerinde açılmaktadır.

Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı, Marmara Bölgesi’nde bulunan Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Manyas Gölü üzerinde yer alan bir alandır. Bandırma’nın yanında Manyas’a da sınırı vardır. Aynı zamanda Susurluk ve Gönen’e de son derece yakındır.

Kuş Cenneti’ne ulaşım sağlanması oldukça basittir. Bütün ulaşım araçlarına yakın konumda olan Kuş Cenneti’ne deniz yolundan İDO ve BUDO aracılığı ile Bandırma ilçesinden, Balıkesir Havalimanı ve Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan da ulaşmak mümkündür. Susurluk, Gönen, Bandırma ve Manyas ilçelerinden Kuş Cenneti’ne doğrudan giden otobüsler yer almaktadır. Ayrıca Balıkesir’den Kuş Cenneti’ne günlük turlar düzenlenmektedir.

Kuş Cenneti Milli Parkı Özellikleri

Kuş Cenneti Milli Parkı, Manyas Gölü üzerinde yer alan ve yaklaşık 266 tür kuşun görüldüğü bir konumdur. Manyas Gölü tatlı suya sahiptir. Uludağ’ın eteklerinde bulunur ve kaynak olarak bu konumdan beslenir. Ziyaretçilerin göle girmesi yasaktır. Ayrıca göl çevresinde konaklama yapmak ve ateş yapmakta yasaklanmıştır. Yılın her döneminde ziyarete açık olan Kuş Cenneti Milli Parkı, bazı özel zamanlarda ziyarete kapatılmaktadır. Ziyaret edilmeden önce bakanlığın sitesinden ziyarete açık olup olmadığı hakkında bilgi alınabilir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış