familycouple
setuprateenter

Likya Yolunda Yer Alan Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler

Likya Yolunda Yer Alan Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler
Likya Yolunda Yer Alan Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler

Antik Likya Uygarlığına bağlı olan antik kentler Akdeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Doğal güzelliği ve tarihi geçmişi ile kendisini size hayran bırakacak bu antik kentler oldukça eski bir tarihten günümüze kadar gelmektedir. Likya Yolu, ülkemizin en iyi manzaralarından bir tanesine sahiptir. Ayrıca görülmesi ve gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolunun yaklaşık olarak uzunluğu 535 kilometredir.

Likya Yolu, dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş bölgelerinden bir tanesidir. Likya Yolu’nda yürüyüşe çıkmışken gezip görmeniz gereken antik kentleri sırasıyla aşağıda sizler için hazırladık.

Pınara Antik Kenti

Fethiye sınırları içerisinde yer alan Pınara Antik Kenti’nin Fethiye merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 45 kilometre civarındadır. Minare Köyü yakınlarında bulunan bu antik kente her yıl düzenli olarak yerli ve yabancı turistler akın etmektedir.

Yuvarlak bir tepe üzerine kurulu olan Pınara Antik Kenti, Likya Uygarlığı kentinden bir tanesidir.

Depremden zarar görmüş olsa da yine de eski tarihi buram buram yaşatan Pınara Antik Kenti içerisinde hamam, tiyatro, agora, lahit mezar ve pek çok kaya bulunmaktadır.

Sidyma Antik Kenti

Fethiye sınırları içerisinde bulunan Sidyma Antik Kenti, Dodurga ve Boğaziçi Köyleri yakınlarında yer almaktadır. Doğanın eşsiz güzelliği içerisinde ve muhteşem bir manzaraya sahip olan bu antik kentin Roma Döneminde yapıldığı düşünülmektedir.

İçerisinde bulunan büyük kaya mezarları, sarmaşıkları ve tapınakları ile gezilmeye değer antik kentlerden bir tanesidir.

Xanthos Antik Kenti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Xanthos Antik Kenti’nin Fethiye merkeze olan uzaklığı 46 kilometredir. Antik Çağ döneminde Likya Uygarlığının en büyük idari merkezi olan Xanthos Antik Kenti, birden fazla kanlı savaşa şahitlik etmiştir.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan bnu antik kentin içerisinde lahit mezarları, tiyatro, kilise ve pek çok kaya bulunmaktadır.

Pydnai Antik Kenti

Fethiye yakınlarında bulunan Pdynai Antik Kenti, meşhur ve pek çok yerli yabancı turistin akın ettiği Patara Plajı’nın batısında bulunmaktadır. Plajda serinlemeye gelen turistlerin rotasına girmeyi başaran bu antik kent, kuşbakışı manzarası ile oldukça muhteşem bir görüntüye sahiptir.

Zaman içerisinde meydana gelen depremler ve savaşlar sonucunda bünyesinde oluşan bozulmalar nedeni ile küçük bir tepede yer almaktadır.

Letoon Antik Kenti

Muğla’nın Fethiye ilçesinden 65 kilometre uzaklıkta bulunan Letoon Antik Kenti, Kumluova Köyü yakınlarında bulunmaktadır.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Letoon Antik Kenti, 7. yüzyılda tamamen terk edilerek sessizliğe bürünmüştür. Arkasını doğal bir yamaca dayayan bu antik kent içerisinde Helenistik Döneme ait tiyatro bulunmaktadır. Zamanın şairi Ovidius’un anlattığı bir öyküye göre bu antik kent, Zeus’tan hamile kalan Leto’nun adına kurulmuştur.

Antiphellos Antik Kenti

Kaş bölgesinde yer alan Antiphellos Antik Kent’te bulunan tek bloktan oluşan lahit, kentin en önemli anıtıdır. Günümüze kadar zarar görmeden ulaşan bu lahidin kime ait olduğu henüz bilinmemektedir.

Uzmanların yapmış oldukların araştırmaların sonucunda Kaş, Antiphellos Antik Kenti üzerine kurulu bir yerdir. Bu nedenle çok fazla tarihi kalıntı bulunmamaktadır.

Phellos Antik Kenti

Kaş’ın Pınarbaşı Köyü’nde yer alan Phellos Antik Kenti içerisinde pek fazla tarihi kalıntı bulunmamaktadır.

Yapılan araştırmalara göre antik çağda bir savunma kenti olduğu söylenilmektedir. Phellos Antik Kenti’nde pek fazla yapı kalıntısı yer almamaktadır. Ev tipi kaya mezarı ve ahşap ev mimarisi ile Likya dönemine ait olduğunu kanıtlamaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış