familycouple
setuprateenter

Letoon Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Letoon Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Letoon Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Letoon Antik Kenti nerededir? Letoon Antik Kenti’ne nasıl gidilir? Letoon Antik Kenti’nin turistik açıdan önemi nedir? Letoon Antik Kenti hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Letoon Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Letoon Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Letoon Antik Kenti Nerededir?

Muğla’nın Fethiye sınırları içerisinde yer alan Letoon Antik Kenti, Kumluova Mahallesi yakınlarında bulunmaktadır.

Tarihi geçmişi oldukça eskiye dayanan bu antik kentte yer alan tarihi kalıntılar günümüze kadar muhafaza edilerek en iyi şekilde korunmuştur. Likya döneminden kalan Letoon Antik Kenti, milattan önce 7. yüzyılda kurulduğu düşünülmektedir. Likya döneminde en önemli politik ve dini bir merkez olan Letoon Antik Kenti içerisinde 3 adet tapınak bulunmaktadır. Bu tapınaklardan bir tanesi Ana Tanrıça Leto’ya ait bir tapınaktır. Tapınaklardan en küçüğü Artemis’e ve en doğuda bulunanı ise Apollon’a aittir.

Letoon Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Ayrıca burada Roma Tiyatrosuna ait kalıntıları da görebilirsiniz.

Letoon Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Letoon Antik Kenti, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer almaktadır. Letoon Antik Kentine girişler ücretlidir. Müze karta sahip olanlar buraya 2 defa ücretsiz olarak giriş yapabilirler.  Antik kenti yaz döneminde ziyaret etmek isteyenler için 1 Nisan ve 1Ekim tarihleri arasında saat 08:00 ile 19:00 arasında giriş yapabilirler. Kış döneminde 1 Ekim ile 1 Nisan tarihleri arasında saat 08:00 ile 17:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Kumluova Mahallesi mevkiinde yer alan bu antik kentin Kumluova merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 500 metre kadardır. Fethiye ve Kaş karayolu üzerinden bu antik kente gelmek isteyenler yaklaşık olarak 50 kilometrelik bir yolculuğun ardından kısa sürede buraya ulaşım sağlayabilirler.  

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış