familycouple
setuprateenter

Leleg Yolu Nerede, Nasıl Gidilir?

Leleg Yolu Nerede, Nasıl Gidilir?
Leleg Yolu Nerede, Nasıl Gidilir?

Leleg Yolu nerededir? Leleg Yoluna nasıl gidilir? Leleg Yolu hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Leleg Yolu ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Leleg Yolu etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Leleg Yolunun turistik açıdan önemi nedir? Leleg Yoluna en yakın havalimanı neresidir? Leleg Yolu hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Leleg Yolu Nerededir?

Ülkemizin Muğla ili sınırları içerisinde yer alan Leleg yolu, Bodrum Yarımadası’nda bulunmaktadır. 2016 yılında açılışı yapılın Leleg Yolu, yürüyüş parkuru olarak bilinmektedir. Leleg Yolu, ismini eski tarihte yaşamış olan Leleg halkından almıştır.

Lelegler oldukça eski bir tarihi dönemde yaşamış bir halktır. Yaklaşık olarak milattan önce 1500’li yıllardan yaşamış olan Leleg halkı, Herodot olmak üzere pek çok önemli kişilerin yazılarında yer almıştır. Herodot’a göre Karyalılar’a önceden Leleg deniliyormuş. Lelegler bütün şehrini dağların en yüksek noktalarına kurmuşlardır. Yerleşim yerleri sayesinde bütün denizi ve çevreyi rahatlıkla gözlemleyebilmektedirler. Leleg halkını en ilginç kılan özellik ise harçsız yapılan yapılarıdır. Bu yapıların binlerce yıl sonra bile hala ayakta kalabilmesi mucizedir.

Leleg Yoluna Nasıl Gidilir?

Muğla ilinin Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Leleg Yoluna gidebilmek için öncelikle Bodrum merkeze kadar gelmeniz gerekmektedir. Ülkemizin yürüyüş parkurları arasında yer alan Leleg Yolu, 2016 yılında açılmıştır.

Bodrum’a tatile gelenleri kesinlikle gelmesi gezip görmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış