familycouple
setuprateenter

Latmos Dağı Nerede, Nasıl Gidilir?

Latmos Dağı Nerede, Nasıl Gidilir?
Latmos Dağı Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemiz, tarih açısından zengin ve de sayısız doğal güzellikleri olan bir ülke. Her şehrin kendine özgü çekiciliği ve tarihi doğal güzelliği bulunmaktadır. Aydın bu illerden sadece bir tanesidir. Aydın şehrimiz, Bafa Gölü Körfezi gibi birçok doğa harikasını içerisinde barındırmaktadır.

Herakleia, Türkiye’de Latmos Dağı’nın tepesinde bulunan antik şehirlerden biridir. Bazı kayalara ve antik kente ev sahipliği yapan şehir, tarih tarafından paha biçilmez bir hediye olarak kabul edilmiştir. Bu eşsiz yeri Latmos dağını keşfetmeye ne dersiniz?

Latmos Dağı olarak da bilinen Beşparmak Dağları, Fıstık Çamı Ormanları’nı içerisinde barındırmaktadır. Latmos Dağı’nda yürürken karşılaşacağınız görüntü karşısında şaşırabilirsiniz. Fıstık Çamı Ormanları içerisinde yürürken 500 milyon senelik gnays kayaçlarının aşınması sonucunda meydana gelmiş kaya oluşumlarını görebilirsiniz. Latmos’taki dev kayaların oluşturduğu mağaralara girerek, farklı bir atmosferi yaşayabilirsiniz.

Latmos Antik Kenti Nerededir?

Latmos, Bafa Gölü’nün doğu yönünde, Aydın ve Muğla il sınırları içinde, Batı Menteşe Dağları bölgesinde bulunmaktadır. 124 km² büyüklüğündeki Beşparmak Dağları veya antik ismi ile Latmos, doğal ve kültürel yönleri bakımından Ülkemiz’in en önemli yerlerinden bir tanesidir.

Latmos Antik Kenti, nefes kesen manzarası ve tarih kokan yapıtları ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Eşsiz güzellikteki antik kentteki 1.000 senelik bir kilise, 8.000 sene önceye dayanan çizimler ve büyüleyici kaya oluşumları ziyaretçileri etkisi altına almaktadır. Çam ormanları ile kaplanmış yollarda doğa yürüyüşü yaparak, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Latmos Dağı’na Nasıl Gidilir?

Aydın’da yer almakta olan Latmos dağına birbirinden farklı şekillerde ulaşım sağlayabilirsiniz. Bafa kasabası yol güzergahında 10 dakikalık araba yolculuğu sonrasında anayoldan ayrılıp, Beşparmak Dağlarında yer alan Gölyaka Bucak köyüne gitmeniz gerekmektedir. Latmos Dağına çıkış noktası Gölyaka Bucak köyünden başlamaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış