familycouple
setuprateenter

Latmos Beşparmak Dağları Nerede, Nasıl Gidilir?

Latmos Beşparmak Dağları Nerede, Nasıl Gidilir?
Latmos Beşparmak Dağları Nerede, Nasıl Gidilir?

Latmos Beşparmak Dağları nerededir? Latmos Beşparmak Dağları’na nasıl gidilir? Latmos Beşparmak Dağları hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Latmos Beşparmak Dağları ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Latmos Beşparmak Dağları’nın turistik açıdan önemi nedir? Latmos Beşparmak Dağları etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Latmos Beşparmak Dağları hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Latmos Beşparmak Dağları Nerededir?

Latmos Beşparmak Dağları, Bafa Gölü’nün doğusunda yer almaktadır. Latmos Beşparmak Dağları, Aydın ve Muğla sınırları içerisinde yer almaktadır. Batı Menteşe Dağları sınırında yer alan Latmos Beşparmak Dağları’nın antik adı Latmos’dur. Türkiye’nin doğal ve kültürel kaynak değerleri açısından en önemli alanlarından bir tanesidir.

Burada gezerken bir yanınızda bin yıllık bir kilise ve diğer yanınızda ise 8 bin yıllık eski tarihten kalan kalıntıları görmeniz mümkündür. Aynı zamanda yürüyüş yaparken yürüyüş yolu üzerinde sıra dışı kaya oluşumlarını da görmeniz mümkündür. Çam ormanları ile kaplı yol içerisinde yürürken kendinizi adeta bir masalda gibi hissedeceksiniz.

Görkemli bir kaya oluşumlarına sahip olan Latmos Beşparmak Dağları, sunmuş olduğu görüntüleri nedeniyle eski zamanlarda yaşayan insanlar Tanrıların bu dağlarda yaşadığına inanmışlardır. Bu nedenle Latmos Beşparmak Dağları, küçük Asya’nın kutsal dağı olarak ilan edilmiştir.

Latmos Beşparmak Dağları’na Nasıl Gidilir?

Latmos Beşparmak Dağları’na gidebilmek için Bafa kasabasından 10 dakikalık bir araba yolculuğu ile Beşparmak Dağları’nın eteğinden kısa bir süre sonra Gölkaya Köyüne varacaksınız. Bu köyden Latmos Beşparmak Dağları’na kolaylıkla çıkmanız mümkündür.

Latmos Beşparmak Dağları, Aydın ili sınırları içerisinde gezip görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış