familycouple
setuprateenter

Labranda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Labranda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Labranda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Labranda Antik Kenti, eski yerleşimleriyle tanınan Muğla'da Milas'ın 15 km kuzeyinde yer almaktadır. Labranda, Anadolu'nun güneybatı kıyısında yaşayan gizemli ve gururlu Karyalılar için önemli bir dini merkezdir. Şehir MÖ 6. yüzyılda kurulmuştur.

Milas’ın kuzeyindeki Kocayayla’da yer alan ve Karyalılar hac yeri olan kabul edilen Labranda, ziyaretçilerin rağbet ettiği yerler arasındadır. Labranda antik kenti dağların üzerinde kutsal bir alan olarak kurulmuştur. Antik çağın popüler tarihçisi Heredot, Labranda hakkında övgü dolu sözleri eserlerinde okuyucularına aktarmıştır.

Milas’dan başlayan ve Kutsal Yol olarak isimlendirilen güzergah üzerinden Labranda’ya gidebilirsiniz. Bu yol 14 km uzunluğunda ve 8 m genişliğindedir. Taş kaplamalı yol üzerinden Labranda antik kentine ulaşabilirsiniz. Labranda kutsal alanında bulunan en eski buluntular MÖ. 5. yüzyıla aittir.

Labranda Antik Kenti, eşsiz güzellikleri ve tarihi kalıntılara ev sahipliği ile turistleri yılın dört mevsiminde cezbetmektedir. İlkbaharda rengarenk çiçeklerle süslenen, kışın ise güzel bir manzara sağlamak için beyaz çarşaf giyen Labranda Antik Kenti, yazın arkeolojik kazılara da ev sahipliği yapıyor.

Labranda Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Labranda Antik Kenti milyonlarca yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Muğla ilimizdedir. Milas ilçesinin 15 km kuzeyin bulunan Kargıcak Köyü mera üzerinde kurulmuştur. Labranda’yı ziyaret ederken dar ve virajlı dağ yollarını geçilmektedir. Ancak antik kente yakınlaştıkça çam ormanları ile örtülü Beşparmak Dağları’nın görünümü yolculuğunuza estetik bir güzellik katacaktır.

Labranda Antik Kenti'nden günümüze kadar ulaşan pek çok kalıntı bulunmaktadır. Kalıntıları görmek ve kutsal yolda gezintiler yapmayı düşünüyorsanız Labranda Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Tarihin en eski dönemlerine tanıklık etmek için ziyaret edilmesi gereken yerler arasındaki Labranda’yı ziyaret edebilirsiniz.

Karia Medeniyetin kutsal yeri olan olarak kabul edilen Labranda’ya ulaşım için kendi özel aracınızı da kullanabilirsiniz.  

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış