familycouple
setuprateenter

Kyzikos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Kyzikos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Kyzikos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Yüzlerce yıl önce insanların hayatlarını devam ettirdiği bazı yerleşim bölgelerinden küçük kalıntılar günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Antik kent olarak adlandırılan bu yapılar, son derece ilgi çekicidir. Kyzikos Antik Kenti de bu yapıların başında yer almaktadır.

Kyzikos Antik Kenti’nde gerçekleştirilen araştırmalar, buradaki yapı geçmişinin Neolotik-Katolik zamana uzandığına işaret etmektedir. Bu bölgede yaşamını devam ettiren en eski topluluk Dolionlardır. Bu sebepten dolayı da bölgeyi Dolionia olarak bilenler de mevcuttur. Fakat Kyzikos Antik Kenti’nin tek ismi bu değildir. Bölgenin diğer isimleri arasında Arteka ve Belkıs Sarayı da yer almaktadır.

Amasyalı Strabon’un kitabının içerisinde Kyzikos Antik Kenti hakkında bilgiler yer almaktadır. Kendisi, yaşadığı dönemin en mühim coğrafya bilginlerinden biri olarak kabul görür. Strabon’un coğrafi bilgileri paylaştığı kitabında Kyzikos Antik Kenti’nden Marmara Denizi’ne köprü ile bağlı bir ada olarak söz edilir. Bu adaya bağlantılı olan büyük bir limanın bulunduğundan bahsedilir. Bu duruma bakılarak, Kyzikos için bir liman şehri benzetmesi yapılabilir.

Milattan önce 410 senesinde Persler Kyzikos’a karşı bir saldırı yapar. Fakat Bandırma Körfezi’nde gerçekleştirilen bu savaş, Atinalı Alkibiades’in de yardımıyla Kyzikos’un lehine neticelenir. Bu deniz savaşının kalıntıları günümüze kadar gelmiş olan antik kent için mühim olarak görülen vakalardan biridir.

Kyzikos Antik Kenti Nerede?

Kyzikos Antik Kenti, Balıkesir’e bağlı Erdek ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Erdek, Balıkesir’in en kuzay kesimine konumlanmış ve Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan bir ildir.

Kyzikos Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Kysikos Antik Kenti’ni ziyaret etmek isteyenler için ulaşım son derece kolaydır. Bilhassa şehir dışından gelecek olan kişiler karayolu ya da havayolu ile Balıkesir’in merkezine ulaşmalılar. Balıkesir'in merkezinden ise Bandırma ve Erdek’e giden toplu taşıma araçlarıyla Kyzikos Antik Kenti’ne varılabilir. Özel araca sahip olan ziyaretçiler ise Erdek tabelalarını takip edere ulaşım sağlayabilir. Kyzikos Antik Kenti’ne varmak için ilk olarak Bandırma’ya ulaşmak gerekmektedir. Bandırma’dan ise Erdek toplu taşıma araçları kullanılarak Kyzikos Antik Kenti’ne gidilebilir. Aşağı Yapıcı yol ayrımından Erdek’e doğru gitmek gerekmektedir. Bu yolun ise sol kısmından Kyzikos Antik Kenti’ne rahat bir şekilde ulaşılabilir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış