familycouple
setuprateenter

Küçükköy Nerede, Nasıl Gidilir?

Küçükköy Nerede, Nasıl Gidilir?
Küçükköy Nerede, Nasıl Gidilir?

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı olan Küçükköy aynı zamanda Yeniçarohori olarak da bilinmektedir. Rengarenk sokaklara sahip olan Küçükköy, hafta sonlarında tatil amaçlı tercih edilen konumlar arasında yer almaktadır.

Bu yere Yeniçarohori denilmesinin nedeni ise Fatih Sultan Mehmet zamanına uzanan bir tarihe işaret etmektedir. 1462 senesinde Osmanlı Devleti’nin Yükselme Dönemi padişahları arasında yer alan Fatih Sultan Mehmet, devlete vergi ödemesi yapmayı reddettiği için Midilli Adası’nı fethetmiştir. Sonrasında adada tekrardan bir problem meydana gelmesine engel olmak için bulduğu yolla Fatih, korsan saldırılarına karşı gözetleme vazifesini yerine getirsinler diye yeniçerileri Küçükköy’e yerleştirmiştir. Bu sebepten dolayı “yeniçerilerin köyü” manasına gelen Yeniçarohori adı buraya verilmiştir.

Küçükköy’de uzun zaman boyunca Rumlar yaşamıştır. Ancak 1924 yılında gerçekleşen nüfus mübadelesi ile Boşnaklar bu bölgeye yerleştirilmiştir. Rumlardan geriye kalan evlerin restore edilmesi için yapılan çalışmalar Küçükköy’ü adeta bir sanat atölyesi haline getirmiştir. Hafta sonu tatil yapmak için Küçükköy en ideal yerlerden biri olmaktadır.

Küçükköy'e ulaşılmak İstanbul’dan yola çıkılacaksa pek çok yol seçeneği bulunmaktadır. Bu bölgeye en kolay ulaşım yolu ise özel araçların kullanımıdır. Ayrıca ulaşmak için havalimanı da tercih edilebilir. Balıkesir’in batısında yer alan bir ilçe olan Edremit’teki Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı’na varış için herhangi bir siteden uçak bileti satın alınabilir. Edremit Havalimanı ve Ayvalık merkezi arasındaki mesafe 40 kilometredir. Havalimanından kalkan Ayvalık araçlarıyla ilk olarak ilçeye ardından Ayvalık’a 8 kilometrelik uzaklıkta yer alan Küçükköy’e araç kiralama, taksi veya minibüs saatlerine bakılarak ulaşım sağlanabilir.

Küçükköy'de Gezilecek Yerler

Küçükköy’de gezilecek yerler arasında Halil Başyazgan Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi, Küçükköy Göç Müze ve Camii, Kadınlar Sokağı, Artura Gallery, Atelier Sanat Merkezi ve Kabbak Evi yer almaktadır. Sanatsal ve turistik açıdan son derece zengin bir yapıya sahip olan bu bölge ziyaretçiler için oldukça güzel bir seçenektir. Bu bölge şirin ve hoş mimarileri ile ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda sanatsal çalışmaların sergilendiği yerler ziyaretçilerin zevkine hitap etmektedir. Ayrıca Küçükköy’e 10-20 dakikalık mesafede bulunan Sarımsaklı Plajı’na gidilerek denize de girilebilir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış