familycouple
setuprateenter

Kleopatra Kapısı Nerede, Nasıl Gidilir?

Kleopatra Kapısı Nerede, Nasıl Gidilir?
Kleopatra Kapısı Nerede, Nasıl Gidilir?

Kleopatra Kapısı nerededir? Kleopatra Kapısı’na nasıl gidilir? Kleopatra Kapısı hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Kleopatra Kapısı’nın turistik açıdan önemi nedir? Kleopatra Kapısı etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Kleopatra Kapısı ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Kleopatra Kapısı’nın özellikleri nelerdir? Kleopatra Kapısı’nın tarihçesi nedir? Kleopatra Kapısı hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kleopatra Kapısı Nerededir?

Mersin ili içerisinde yer alan Kleopatra Kapısı, Mersin’in Tarsus ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kleopatra Kapısı’nın Mersin il merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 25 kilometre civarındadır. Kleopatra Kapısı, Tarsus ilçesine bağlı olan Gözlükule Mahallesinde yer almaktadır.

Kleopatra Kapısı’nın yapım tarihi net olarak bilinmemektedir. Bunun yanı sıra Kleopatra Kapısı, eski zamanlarda Romalı Kral Marcus Antonius tarafından Mısır Kraliçesi olan ve aynı zamanda kralın en büyük aşı olan Kleopatra için yaptırıldığı söylenilmektedir. Kleopatra Kapısı, eski dönemlerde deniz kapısı olarak kullanılmaktadır. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra deniz suyu çekilince bu kapı Tarsus ilçesinin tam ortasında kalmıştır.

Kleopatra Kapısı hakkında yazılan bir diğer kaynaklara göre ise Bizan döneminin sonlarına doğru yapıldığı söylenilmektedir.

Kleopatra Kapısı’nın yapımında Horasan harcı kullanılmıştır. Zamanla burası restore edilerek farklı bir yapıya bürünmüştür. Kleopatra Kapısı’nın yüksekliği yaklaşık olarak 8.50 metre civarındadır. Bu kapının genişliği ise 5.60 metre civarındadır.

Kleopatra Kapısı’na Nasıl Gidilir?

Kleopatra Kapısı, Mersin ilinin Tarsus ilçesine bağlı olan eski bir yapıdır. Kleopatra Kapısı’na ulaşım sağlayabilmek için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Kendi aracınız ile buraya ulaşım sağlamak istiyorsanız eğer D400 yolu üzerinden gittiğiniz zaman yaklaşık 30 dakikalık bir süre sonunda buraya varış sağlayacaksınız.

Toplu taşıma araçları ile buraya ulaşım sağlamak isteyenler ise Tarsus minibüslerini kullanarak kısa sürede buraya ulaşım sağlayabilirler.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış