familycouple
setuprateenter

Kırkpınar Er Meydanı Nerede, Nasıl Gidilir?

Kırkpınar Er Meydanı Nerede, Nasıl Gidilir?
Kırkpınar Er Meydanı Nerede, Nasıl Gidilir?

Yöresel Türk yağlı güreş yarışması olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl haziran ayının sonu veya temmuz ayının başlarında Edirne’de düzenlenmektedir. Dünya genelinde en eski yöresel sporları içerisinde bulunan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar üç gün süresince er meydanında rekabet halindedirler. Güreşler esnasında Kırkpınar Festivali de gerçekleşir.

Her sene haziran ayının sonuyla temmuz ayının başlarında Edirne Sarayiçi’nde yapılan Kırkpınar Festivali’nde er meydanında pehlivanlar rekabet halindedirler. Bu etkinliğin son günündeyse her grupta birinci, ikinci ve üçüncüler seçilmektedir. Seçilen gruplarda en mühim olan başpehlivandır. Güreşlerden sonra ise Kırkpınar Festivali düzenlenmektedir.

Kırkpınar Er Meydanı Nerede?

Kırkpınar Er Meydanı, Edirne Sarayiçi yerinde şehir merkezine tahmini 1,5 kilometre mesafede bulunmaktadır. Tarihi Kırkpınar Er Meydanı’na Kanuni ve Fatih köprüleriyle varılabilir. Çevresi Tunca Nehri’yle sarılı bu meydan, Tavuk Ormanı, Hasbahçe ve Adalet Kasrı’nın üzerinde yer aldığı adada bulunmaktadır.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Tarihi

1346 senesinde Orhan Gazi’nin Rumeli’yi kazanmak için organize ettiği seferler esnasında büyük oğlu Süleyman Paşa, askerleri ile birlikte Bizans’a ait Domuzhisar’ı hakimiyeti altına alır. Öteki hisarları da hakimiyeti altına alan birlik eğri döner ve bu zamanda Yunanistan topraklarında yer alan Samona’da dinlenirler. 40 tane yiğit Samona’da güreşe durular. Bu güreşler esnasında Ali ve Selim adları ile tanınan iki kardeşin birbirlerini uzun saatler süresince mağlup edemedikleri söylenir.

Bir Hıdırellez gününde Edirne çevresindeki Ahırköy çayırında iki kardeş tekrardan güreşe dururlar. Bütün gün güreşen ve yine yenilemeyen kardeşler geceye kadar güreşmeyi sürdürürler. Fakat uzun süre güreşmeleri nedeniyle nefesleri kesilir ve oldukları alanda hayatlarını kaybederler. Arkadaşları da iki kardeşi orada yer alan incir ağacının altına gömerler. Daha sonralarda bu kardeş pehlivanların mezarlarının olduğu yerde gür bir pınara denk gelirler. Bu vakadan sonra iki kardeşi anmak için o yöreye “Kırkpınar” ismi verilir.

1361 senesinde l. Murat Edirne’yi kazandıktan sonra aynı senenin yaz aylarında 40 yiğit akıncısını anmak için güreş düzenlenmiştir. Organize edilen bu güreşler tarihe “Kırkpınar Güreşleri” olarak geçer. Güreş sonrası her sene Kırkpınar Güreşleri yapılması gelenek durumuna gelmiştir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış