familycouple
setuprateenter

Kemeraltı Çarşısı Nerede, Nasıl Gidilir?

Kemeraltı Çarşısı Nerede, Nasıl Gidilir?
Kemeraltı Çarşısı Nerede, Nasıl Gidilir?

Kemeraltı Çarşısı nerededir? Kemeraltı Çarşısı’na nasıl gidilir? Kemeraltı Çarşısı hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Kemeraltı Çarşısı ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Kemeraltı Çarşısı’nın turistik açıdan önemi nedir? Kemeraltı Çarşısı etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Kemeraltı Çarşısı hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kemeraltı Çarşısı Nerededir?

İzmir ili sınırları içerisinde yer alan Kemeraltı Çarşısı, İzmir için oldukça değerli bir çarşıdır. Mezarlıkbaşı ve Konak mevkileri arasında yer alan Kemeraltı Çarşısı, yakalaşık olarak 5 kilometre karelik bir alan üzerinde yer almaktadır. Kemeraltı Çarşısı’nın antik dönemden beri var olduğu bilinmektedir. Günümüzde pek çok dükkanın yanı sıra eski tarihi yapılar olan evlere de ev sahipliği yapmaktadır. Bu tarihi evler ise 16 ile 17. yüzyıllara ait evlerdir.

Kemeraltı Çarşısı içerisinde bu yıllara ait han, hamam, cami, mescit, çeşme ve şadırvan vardır. Bunların yanı sıra pek çok şekerlemeci, kuyumcu, baharatçı, düğün ve sünnet törenleri satılan malzemeler ve çok sayıda farklı eşya satan dükkanlar vardır. Kemeraltı Çarşısı içerisinde Osmanlı Döneminden kalma pek çok tarihi eşya ve ev görmeniz mümkündür.

Kemeraltı Çarşısı, İstanbul’dan sonra en önemli ticari merkez konumunda yer almaktadır. Bu nedenle İzmir için oldukça önemli bir yere sahiptir. Kemeraltı Çarşısı, bunların yanı sıra dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi konumunda yer almaktadır. Burası aynı zamanda Ege kıyılarında pek çok yerli ve yabancı turistin akın ettiği yerlerden bir tanesidir. Bu bölgeye tatile gelenler Kemeraltı Çarşısı’na mutlaka uğrayıp sevdikleri için hediyelik eşyalar alıyorlar. Ayrıca burada bulunan tarihi alanlarda hatıra fotoğrafı çekme şansını da elde ediyorlar.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış