familycouple
setuprateenter

Karia Yolu Nerede, Nasıl Gidilir?

Karia Yolu Nerede, Nasıl Gidilir?
Karia Yolu Nerede, Nasıl Gidilir?

Karia Yolu nerededir? Karia Yoluna nasıl gidilir? Karia Yolu hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Karia Yolu ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Karia Yolu etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Karia Yolunun turistik açıdan önemi nedir? Karia Yolu hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Karia Yolu Nerededir?

Karia Yolu, adını Antik Karya Medeniyetinden almaktadır. Karia Yolu, ülkemizin en uzun yürüyüş parkuru özelliğini taşımaktadır.

Dünya üzerinde Carian Trail adı ile bilinen bu yürüyüş parkurunda antik kent, orman yolları ve çoban patikaları bulunmaktadır. BU yürüyüş parkurunu tamamlarken sıraladığımız bu yerlerde geçerken bir yandan muhteşem doğa manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Tarihin izlerini taşıyan Karia Yolu, 850 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Yaklaşık olarak 46 etaptan oluşmaktadır. Karia Yolu aynı zamanda coğrafi açıdan 5 ayrı bölümden oluşmaktadır.

Karia Yolu, Marmaris, İçmeler’den başlayarak Bozburun Yarımadası kıyısı boyunca takip etmektedir.

Karia Yoluna Nasıl Gidilir?

Karia Yolunu, Marmaris İçmeler’den başlayarak, Turunç, Söğütköy ve Turgut Köyü güzergahından Selimiye ve Hisarönü’nü takip ederek keşfedebilirsiniz. Karia Yolu, çoğunlukla patikalardan oluşmaktadır. Bu nedenle yürüyüş yapabileceğiniz ayakkabı tercihi yapmanız gerekmektedir.

Karia Yolu boyunca Rodos ve Simi Adalarını görmeniz mümkündür. Yürüyüş yaparken civardaki kasabalarda molalar verip dinlenebilirsiniz. Aynı zamanda Karia Yolu yürüyüş parkuru üzerinde pek çok pansiyon bulunmaktadır. Karia Yolunun en renkli rotalarından bir tanesi de Datça Yarımadası’dır. Burada eski uygarlıktan kalma Knidos Antik Kentini de ziyaret etme şansını bulabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış