familycouple
setuprateenter

Karakaya Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Karakaya Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?
Karakaya Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Karakaya Köyü nerededir? Karakaya Köyüne nasıl gidilir? Karakaya Köyü hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Karakaya Köyü ülkemizde hangi bölgede yer alır? Karakaya Köyü etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Karakaya Köyünün turistik açıdan önemi nedir? Karakaya Köyü hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Karakaya Köyü Nerededir?

Muğla’nın Bodrum ilçesi içerisinde yer alan Karakaya Köyü, Gümüşlük Beldesi yakınlarında bulunmaktadır. Rum taş evlerinden oluşan şirin bir köy olan Karakaya Köyü, yaklaşık 800 yıllık tarihi ile doğallığını korumuş bir yerdir.

Karakaya Köyü’nde eski dönemlerde kalan insanlar korsan saldırılarından korunmak amacıyla Peksimet Dağının 450 metre rakımlı sarp kayalıklarını inşa etmiştir.

Bu köy yaklaşık 35 haneden oluşmaktadır. Buradaki evlerim tamamı Gümüşlük Koyuna hakimdir. Köydeki evlerin tamamı yamaçta yer alan taşlar kullanılarak inşa edilmiştir. Kayaların siyahı andırması nedeniyle bu köyün adı Karakaya Köyü olmuştur. Kayaların üzerine yapılan bu taş evler, eski zamanlarda korsanlar gizlenmek amacıyla yapıldığı için uzaktan bakıldığı zaman görülmemektedir. İçerisinde daracık patikaları, yamaçları ve her mevsim rengarenk açan çiçekleri vardır.

Karakaya Köyü’nde iki insanın yan yana yürüyebilecek kadar sokakları vardır.

Karakaya Köyüne Nasıl Gidilir?

Karakaya Köyü, Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer almaktadır. Bodrum’un Gümüşlük Beldesi sınırları içerisinde bulunan Karakaya Köyüne gidebilmek için öncelikle Bodrum merkezden hareket Gümüşlük Beldesine gelen toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu köye gidebilmek için Bodrum’dan Turgutreis yönüne doğru giden İslam Haneleri Köyüne varmadan sağa saparak Gümüşlük Beldesine dönmeniz gerekir. Daha sonra Dereköy’ü geçtikten sonra Karakaya Köyüne varmış olursunuz. Gümüşlük ile Bodrum merkez arası yaklaşık olarak 25 dakika sürmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış