familycouple
setuprateenter

Karaada Nerede, Nasıl Gidilir?

Karaada Nerede, Nasıl Gidilir?
Karaada Nerede, Nasıl Gidilir?

Karaada nerededir? Karaada’ya nasıl gidilir? Karaada hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Karaada ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Karaada etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Karaada’nın turistik açıdan önemi nedir? Karaada hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Karaada Nerededir?

Muğla’nın Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Karaada, Bodrum Yarımadası’nın en büyük ada olma özelliğini taşımaktadır. Özellikle yat turlarının durağı olan Karaada, popüler bir turizm bölgesidir. Karaada, Bodrum ilçesinin 4 mil uzağında yer almaktadır. Mavi yolculuk ile günü birlik bu adayı ziyaret edebilir burada doğanın eşsiz manzarası karşısında muhteşem bir gün geçirebilirsiniz.

İsmi Karaada olarak geçse de çam ormanları ile çevrili olan bu yer yemyeşil bir tabiata sahiptir.

Özellikle dalış yapanların sıkça uğradığı bir yerdir. Karaada, aynı zamanda birbirinden güzel koy ve plajlara ev sahipliği yapmaktadır. Karaada’nın bilinen en güzel ve en büyük plajı ise Poyraz Limanı’dır. Poyraz Limanı akvaryum gibi olduğu için pek çok tatilcinin sıkça uğradığı bir yer olarak bilinmektedir. Karaada’ya tekne ile gidenlerin pek çoğu burada ki mağaraları görebilmektedir. Burada bulunan mağaralar içerisinde çeşitli şifalı çamur ve sıcak su bulunmaktadır. Buradaki şifalı çamurun cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenilmektedir.

Bu mağara içerisinde bulunan sıcak suyun içerisinde de kalsiyum, magnezyum ve sülfür bulunmaktadır. Bu sıcak suyunda insan vücuduna iyi geldiği söylenilmektedir. Eski zamanlarda yaşayan Kleopatra’nın burada bulunan mağarada yaşadığı ve güzelliğini de bu mağaradan aldığı rivayetler arasındadır.

Karaada’ya Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Karaada’ya gidebilmek için öncelikle Bodrum merkeze kadar gelmeniz gerekmektedir. Daha sonra Bodrum Yarımadasında düzenlenen tekne turlarına binerek kısa sürede buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bodrum Yarımadası’nda Karaada’ya düzenlenen tekne turları genellikle sabah saatlerinde olmaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış