familycouple
setuprateenter

Kaleiçi Nerede, Nasıl Gidilir?

Kaleiçi Nerede, Nasıl Gidilir?
Kaleiçi Nerede, Nasıl Gidilir?

Kaleiçi nerededir? Kaleiçi’ne nasıl gidilir? Kaleiçi hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Kaleiçi ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Kaleiçi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Kaleiçi’nin turistik açıdan önemi nedir? Kaleiçi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kaleiçi Nerededir?

Kaleiçi, Antalya’nın kent merkezi içerisinde yer alan ve Antalya’nın en popüler turizm merkezlerinden bir tanesidir. Kaleiçi içerisinde Osmanlı, Rum ve Selçuklu zamanından kalma yapıları ve mimarileri görmeniz mümkündür.

Daracık sokakları ve ahşap evleri ile eski tarihi bir yapıya sahip olan Kaleiçi, aynı zamanda yat limanını hilal şeklinde sarmış görüntüsü ile muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Kaleiçi aynı zamanda Antalya’nın gece hayatının kalbinin attığı yerdir. Kaleiçi’nin etrafı sular ile çevrilidir. Kaleiçi’nde 127 sur duvarı, cami, burçlar, mescitler, 93 bahçe, 356 sivil mimari yapısı ve son olarak 25 tabiat varlığı bulunmaktadır. Kaleiçi, Antalya’nın en çok ziyaretçi ağırlandığı yerlerden bir tanesidir. Antalya’ya tatile geldiyseniz eğer gezip görmeniz gereken yerlerden bir tanesi de Kaleiçi’dir.

Ülkemizin güneyinde Akdeniz Bölgesi’nin kalbinde yer alan Kaleiçi, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunmaktadır.

Kaleiçi’ne Nasıl Gidilir?

Kaleiçi’ne gidebilmek için öncelikle Antalya il merkezine kadar gelmeniz gerekmektedir. Havayolu ile gelenler için Antalya Havalimanından kalkan özel toplu taşıma araçlarını kullanarak Antalya’nın Muratpaşa ilçesine gitmeniz gerekir.

Kaleiçi içerisinde gezip görmeniz gereken pek çok yer vardır. Kaleiçi’nde yer alan Karatay Medresesi, İskele Camii, Tekeli Mahmut Paşa Camii, Nigar Hatun Müzesi ve Yat Limanı gibi yerleri gezebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış