familycouple
setuprateenter

Kadyanda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Kadyanda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Kadyanda Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Kadyanda Antik Kenti nerededir? Kadyanda Antik Kenti’ne nasıl gidilir? Kadyanda Antik Kenti’nin turistik açıdan önemi nedir? Kadyanda Antik Kenti hangi il sınırları içerisinde yer alır? Kadyanda Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Kadyanda Antik Kenti’nin tarihçesi nedir? Kadyanda Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kadyanda Antik Kenti Nerededir?

Muğla’nın Fethiye ilçesi etrafında bulunan Kadyanda Antik Kenti, en önemli antik kentlerimizden bir tanesidir. Likya Uygarlığına ait antik kentlerden biri olan bu antik kent sıkça ziyaret edilmektedir. Bu bölgenin ön plana çıkmasını sağlayan Kadyanda Antik Kenti içerisinde çok sayıda hamam, tiyatro, agora, tapınak ve koşu pisti bulunmaktadır.

Muğla’nın Fethiye ilçesi tatil olanakları bakımından oldukça zengin bir yerdir. Buraya tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka bu antik kenti ziyaret etmesi gerekir.

Kadyanda Antik Kenti, Fethiye’ye yaklaşık olarak 24 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilüzümlü köyünün yakınlarında bulunan Geyran Dağı eteklerine kuruludur. Antik çağda burası atletizm merkezi olarak kullanılmıştır. Buradan Fethiye ve limanı rahatlıkla görebilirsiniz.

Kadyanda Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Kadyanda Antik Kentine gidebilmek için biraz dik bir tepe tırmanmanız gerekmektedir. Bunun için yanınıza daha rahat edebileceğiniz spor ayakkabısı alabilirsiniz. Fethiye körfezini görebilen yüksek konumu sayesinde burada eşsiz güzellikte fotoğraflar çektirebilirsiniz.

Antik döneminde bu kentin su ihtiyacını karşılayabilene sarnıçlar bulunmaktadır. Tapınağın doğu kesimine inşa edilen bu sarnıçlar oldukça büyük ve kentin su ihtiyacını yeteri kadar karşılayabilmektedir.

Kadyanda Antik Kenti aynı zamanda Likya tipi mezarları ile tanınmış bir kenttir. Fethiye’ye yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıkta bulunan bu antik kente ulaşılmak için bir yerden sonra yürümeniz gerekmektedir.

Yeşilüzümlü Köyünden buraya yaklaşık olarak 4 kilometrelik bir yol mesafesini yürüdükten sonra ulaşabilirsiniz. Daha kısa sürede buraya ulaşım sağlamak isteyenler için Maden yolunu takip ederek 5 kilometre sonra buraya gelebilirler.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış