familycouple
setuprateenter

Kadıkalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Kadıkalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Kadıkalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Bodrum ilimizin güzide köylerinden bir tanesi olan Kadıkalesi tarihi yapıtları, denizi ve eşsiz olan sahili ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Kadıkalesi Bodrum merkeze 28 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kadıkalesine Bodrum merkezinden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.  Sakin ve huzur dolu olan Kadıkalesi köyünün temiz ve berrak olan denizinin güzelliği gören herkesi büyülemektedir. Milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Bodrum’un kalabalığından uzak olan Kadıkalesi köyü günümüzde sessizliğini ve sakinliğini korumaktadır.

Kadıkalesi Gümüşlük ve Turgutreis arasında bulunmaktadır. Kadıkalesi Bodrum yarımadasının geneline hakim olan narenciye bahçeleri ile misafirlerini karşılamaktadır. Sayısız narenciye ağaçlarında yeşil kabuklu mandalinalar Kadıkalesi köyünün mis gibi güzel kokmasını sağlıyor.

Kadıkalesi köyüne Turgutreis’ten çıkarak yürüyüş yaparak kolaylıkla gidebilirsiniz. Yalnız Gümüşlük’e sahilden yürümek söz konusu değildir. Ancak yol güzergahında birkaç otel ve bir de tepe bulunmaktadır. Otobüs ve dolmuş kullanılarak Kadıkalesi gidip gelebilir. Küçük ağaçlı şirin yolda güzel bir bisiklet veya motosiklet turu da yaparak farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.

Kadıkalesi sahilin arka bölümünde küçük bir çarşı bulunmakta. Çarşı içerisinde günlük gereksinim duyduğunuz her şeyi temin edebilir, sevdiklerinize anı olsun diye küçük hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Denize girmek isteyen tatilciler için temiz ve çok bakımlı bir halk plajı mevcuttur. Mevcut olan plajında şemsiye ve şezlong imkanıda bulunmaktadır. Bunların yanın sıra denize balıklama atlamaktan hoşlananlar için güzel bir iskelesi bulunmaktadır.

Kadıkalesi bölgesinin ismi eski zamanlar da Bodrum ilinde yer alan kadıların mühim kararları alması için bu bölgeden toplanmasından kaynaklanmaktadır. 400 yıllık tarihi geçmişi bulunan Rum Ortodoks Kilisesi ve Osmanlı Dönemi'nden kalma 190 senelik Kadı Kalesi günümüzde il günkü gibi durmaktadır. Kadıkalesi köyünde deniz ve güneşin yanı sıra vazgeçilmez şeyler arasında gün batımıda vardır. Bütün günün yorgunluğunu tam karşıda bulunan adanın üstüne batan güneşi izleyerek geçirerek unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış