familycouple
setuprateenter

Kadifekale Nerede? Nasıl Gidilir?

Kadifekale Nerede? Nasıl Gidilir?
Kadifekale Nerede? Nasıl Gidilir?

Kadifekale nerededir? Kadifekale’ye nasıl gidilir? Kadifekale hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Kadifekale etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Kadifekale ülkemizde hangi bölgede yer alır? Kadifekale’nın turistik açıdan yeri? Kadifekale’nin tarihçesi nedir? Kadifekale hakkında sorulan tüm soruları sizler için cevaplandırıyoruz.

Kadife Kale, İzmir'e gelen gezginlerin ziyaret etmesi gereken bir diğer yerdir. Kadife Kale, İzmir'in kalesidir. Smirni antik Akropolis kalesi, İzmir Körfezi'ne bakan 186 metre yüksekliğindeki Pagos tepesinde yer almaktadır. Sahile 2 km uzaklıktadır. İzmir Körfezi'nin yanında, İzmir şehrinin imajına hakimdir.

İzmir Kadifekale Tarihi

Rivayete göre Doğu Cephesinde Smirni'ye gelen İskender Pagos Tepesi'nde avlanırken uyuyakalmış ve uyurken rüya görmüş. Rüyasında bu dağ kasabasına taşınması gerektiği söylenir. Yer değiştirme süreci MÖ 4. yüzyılın sonunda gerçekleşir. MÖ 3. yy. Antigonus I, Monophthalmos, Lysimachus M.Ö. Surların bu dönemde yapıldığı bilinmektedir.

16. yüzyılda surların restorasyonu sırasında kalenin içine su depoları, kiliseler ve manastırlar inşa edilmiştir. II. Duvar, 15. yüzyılda I. Mehmed tarafından yıkılmıştır. Mehmet tarafından yeniden yapılmıştır. Kadifekale'nin Türkler tarafından fethedilmesinden sonra kilisenin içi camiye çevrilmiştir.

Güney Sur'un son kazılarında ortaya çıkarılan Helenistik duvar, kentin ilk planlı mimari ölçülerinden biriydi. 3 m kalınlığındaki duvar doğrudan anakaya üzerine inşa edilmiş ve blokların içi ve dışı kabartmalarla işlenmiştir. Yaklaşık 600x210 metrekarelik bir alanı kaplayan Kadifekale'nin surlarının Roma döneminde tamamen yeniden inşa edildiği ve yerinin değiştirildiği sanılıyor.

İmparator I. Andronikos Komnenos ile başlayan Bizans taht savaşı, 1204 yılında Kudüs'ün yerine İstanbul'a yapılan dördüncü Haçlı seferi ile şehri fethedip yağmalamasıyla sona erdi. Theodore I Laskaris, devleti ayakta tutmak için Konstantinopolis'i terk etmek zorunda kaldığından Bizans İmparatorluğu, Batı Anadolu'da ve Smyrna'da İznik'ten 100 yıl boyunca faaliyet gösterebildi. Özellikle III. John'un saltanatı sırasında. Smyrna yakınlarındaki Nymphaeum'daki (Kemalpaşa) Vatazes (1222-1254), İznik Bizans'ın idari merkezi haline geldi ve Smyrna'yı devletin ana ticari ve askeri limanı ve tersanesi haline getirdi.

16. yüzyılda kale harap olmuş ve işlevini kaybetmiştir. 2010 yılı itibari ile kalenin güney cephesindeki surların önündeki yapı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştır. 2015 yılında duvarlar yenilenmiş ve ışıklandırılmıştır. Daha sonra su deposu ve cami restore edildi. Temmuz 2019'dan itibaren, kalede haftalık bir üretici pazarı kuruldu. Kadifekale, 2020 yılında UNESCO tarafından oluşturulan "İzmir'in tarihi liman kenti" kültürel mirasının bir parçası olarak adını yazdı.

Kadifekale Giriş Ücreti

Kadifekale'ye giriş ücretsiz. Ancak Kadifekale'yi ne zaman ziyaret edeceğinizi akıllıca seçmelisiniz. Çünkü belli bir süre sonra kaleye gelen birçok kişinin çevreden gelip kale içerisinden dahi zarar görme ihtimali vardır. Genel olarak Kadifekale'yi sabahtan akşama kadar rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Bu süre içerisinde gelen kişiler genellikle bölge ile ilgilenmekte ve sizin gibi gezi amaçlı gelmektedir.

Kadifekale'ye Nasıl Gidilir?

Kadifekale, İzmir ili Konak ilçesinde yer almaktadır. Konak ilçesine bağlı Kadifekale ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kadifekale'ye ulaşmak için önce merkeze gitmeniz gerekiyor. Kadifekale ulaşım açısından oldukça kolay bir konumdadır. Toplu taşıma ile ulaşmak kolaydır. Konak'tan gelen misafirlerimiz, 33 numaralı otobüsle Konak Bari Baba Gidiş Merkezi'ne ulaşabilirler.

Kadifekale’ye Ziyaret

İzmir Kadifekale ve çevresi yapılan kentsel dönüşüm, kulübelerin yıkılması ve yıkılan alanların ekilmesi, son yıllarda Kadifekale'nin harikalarını ortaya çıkarmıştır. Kale girişinde İzmir Körfezi'ne bakan bir kahvede çay içebilir, geleneksel tarzda kilim dokuyabilir ya da kale içinde hediyelik eşya satan kadınlarla alışveriş yapabilirsiniz.  Pagos Dağları'nın bu bölümünde yaşayan ve adı efsane olan bir Amazon kadınının dağın eteğinden şehre inerek İzmir'i yönettiğine dair rivayetler vardır.

Kadifekale'de kalan yapılar arasında kalenin batısındaki beş kule, bazı güney duvarları, bir Bizans sarnıcı ve bir Osmanlı cami kalıntısı bulunmaktadır. Kadifekale'nin geri kalanının çoğu harabe halinde. Helenistik ve Roma kaleleri Kadifekale'nin görkemini yansıtır. İzmir Körfezi tarafına bakan Kadifekale, İzmir Körfezi, Konak, Karataş Karşıyaka ve Bairakul manzarası sunmaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış