familycouple
setuprateenter

Ilıca Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?

Ilıca Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?
Ilıca Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?

Ilıca Plajı nerededir? Ilıca Plajı’na nasıl gidilir? Ilıca Plajı hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Ilıca Plajı etrafındaki görülecek yerler neresidir? Ilıca Plajı hangi bölgede yer almaktadır? Ilıca Plajı’nın turistik açıdan önemi? Ilıca Plajı’nın denizi nasıldır? Ilıca Plajı hakkındaki merak edilenleri sizler için bu yazımızda cevaplandırıyoruz.

Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken turistik yerlerinden biri olan ve her yıl binlerce turisti çeken Çeşme hakkında daha fazla bilgi edinin.  Mavisine doyulmayan şehir İzmir’in batısındadır. Urla ilçenin doğusundadır. Ege Denizi kuzeyde, batıda ve güneydedir. Sakız Boğazı batıda Sakız adaları arasında yer alır. Tarihteki 12 İyon kolonisinden biridir.  Adını Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir çeşmeden almıştır. Bunlardan bazıları kimliği belirsiz çeşmeler ve şehir merkezinde bulunan Kaymakam Sadık Bey çeşmesidir. MÖ 7. Yy da kurulan kentin tiranlar tarafından yönetildi ve Lydia’nın egemenliğine girdi.

Ilıca Plajı

Ilıca Plajı Çeşme de bulunan Türkiye'nin en ünlü plajlarından biridir. Maksimum 3 km uzunluğu, ince altın kumu, sığ berrak suları ve denize dökülen kaplıcaları ile ılıca plajı, nisan ayından kasım ayının başlarına kadar yüzebileceğiniz bir sıcaklıktadır.

İzmir'in en güzel plajlarından biri olan ılıca plajı, özellikle çocuklar ve aileler olmak üzere İzmirlilerin uğrak noktası olup, geniş kumsallarında ücretsiz deniz keyfi sunuyor. 90'lı yılların başına kadar sadece İzmir ve çevresinde yaşayanların bildiği ve tercih ettiği bu plaj, ağızdan ağıza ve sosyal medya aracılığıyla Çeşme ziyaretçilerinin uğrak noktası haline geldi.

Plajın çevresine açılan otel ve pansiyonlar bu güzel kumsala ilgiyi artırırken, ılıca Halk Plajı sığ suları günübirlik ve yüzme bilmeyenlerin bu plajı tercih etmelerinin başlıca nedenlerinden biri olmuştur.

Ilıca Plajı'na Nasıl Gidilir?

Çeşme merkeze 12 km, Alaçatı'ya 4,5 km ve İzmir'e 80 km mesafedeki ılıca Halk Plajı'na ulaşmak için İzmir-Çeşme Otoyolu veya İzmir-Çeşme Otoyolu'nu kullanmanız gerekmektedir. Özel araçla seyahat ederken hem seyahat süresi hem de kolaylık açısından karayoluna öncelik verilmelidir.

İzmir-Çeşme otoyolunun Alaçatı çıkışından çıktıktan sonra Ilıca tabelalarını takip ederek Sheraton Hotel'i bulun ve sahile gelin çünkü plaj otelin yanındadır. Toplu taşıma araçları ile halk plajına gitmek isteyenler için çeşitli seçenekler bulunmaktadır.

İzmir şehir merkezinden ılıca Terminali’ne çeşme seyahat Otobüsü ile ulaşabilirsiniz. Terminal Ilıca ve plaja yürüme mesafesinde. Çeşme seyahat otobüsleri İzmir Otagar'dan ve Üçkuyular semt garajından hareket etmektedir. Tek yön otobüs bileti ödeme yaparak gidilebilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan havaş otobüsü ile çeşme Otogarına geldiğinizde plaja ulaşım Ilıca-Alçatı minibüsleri ile sağlanmaktadır. İzmir'deki ESHOT otobüsü, Urla ve Çeşme arasında sefer yapmaktadır. Urla-Çeşme'den belirlenmiş numaralı otobüs, Ilıca terminalinde yolcu alıp indirmekte görevlidir. İzmir şehir merkezinden Urla'ya gitmek içinde Fahrettin Altay-Urla otobüsüne binmeniz gerekiyor.

Ilıca Halk Plajı'na Giriş

Yaz sezonu sonuna kadar özel bir şirket tarafından işletilen Ilıca plajın da şezlong, şemsiye, duş ve soyunma kabinleri ücretlendirilmiştir. 2018 sezonunun başında Çeşme Belediyesi tarafından kiralanan plaj ziyaretçilerine plaj şemsiyeleri ve şezlonglar ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Plaja giriş ve çıkışların belediye tarafından kontrol edildiği plajlarda belediye tarafından işletilen işletmeler uygun fiyatlar ile yiyecek ve içecek satmaktadır. Şezlong ve şemsiye bulunan alanların yanı sıra plaj ziyaretçilerinin şemsiye, sandalye ve havlularını koyabilecekleri bir alan da bulunuyor.

Ilıca Denizi Nasıldır?

Ilıca plajın da tatil severlerin ilgisini çekmesinin başlıca nedeni sığ sularıdır. Okyanus yılın çoğu zamanı için dalgalıdır, ancak derinlik eksikliği yüzücü olmayanlara güvenli bir okyanus deneyimi sağlar. Plaj korumaları olası olumsuzlukları sürekli olarak izliyor. İzmir’e geldiyseniz bu harika plajın tadını muhakkak çıkarın.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış