familycouple
setuprateenter

İbrice Koyu Nerede, Nasıl Gidilir?

İbrice Koyu Nerede, Nasıl Gidilir?
İbrice Koyu Nerede, Nasıl Gidilir?

Saroz Körfezi’nde yer alan İbrice Koyu bilhassa dalış yapmak için muhteşem bir nokta olması ile yaşadığımız dönemde çokça ünlü bir hale gelmiştir. Edirne’nin ünlü Keşan ilçesinin küçük bir kasabası olan Mecidiye’de bulunan İbrice Koyu temiz suyu ile gerek dalış gerek de yüzmeyi seven turistlerin ziyaretine açıktır.

Saroz Körfez’i herkesçe bilhassa berraklığı ve temizliğiyle tanınmaktadır. Bu noktada İbrice Koyu tatil yapmak ve yüzmek için muhteşem bir seçenekken Saroz Körfezi’nde bulunan İbrice Koyu bunun beraberinde dalış için de muhteşem bir yer meydana getirmektedir.

Sizlere enteresan gelecek bir bilgi de 2019 senesinde Airbus A330’un gerek buradaki dalış turizmini körüklemek ve merak uyandırmak gerek de resif ortaya çıkarmak için batırılmış olması olabilir.

İbrice Koyu taşlık bir yapıya sahip olmaktadır. Suyu temiz ve ılık olan İbrice Koyu’nun yapısı uzun plaj biçiminde değil, daha yalıtılmış bir ortam yaratacak biçimde kayalıklar ile çevrilen koylardan meydana gelmektedir. İbrice Koyu’nun çokça berrak suyundaysa balıkları görmemek mümkün değildir. Küçük balıkları ve deniz bitkileriyle dalış yapıldığında da İbrice Koyu muhteşem bir manzara ortaya çıkarmaktadır.

İbrice Koyu’nda tuvalet, duş veya kabin gibi hizmetler de verilmektedir. Bunun beraberinde, bu gereksinimlerinizi başka bir alanda gidermeyi göz önünde bulundurduğunuzda çadırınızı alıp koya kurarak mükemmel bir kamp günü geçirebilirsiniz.

İki koydan ortaya çıkan İbrice Koyu dalgalardan tamamıyla muhafaza edilmektedir. İbrice Koyu dünya genelinde kendi kendini temizleyebilen nadir sulardan olan Saroz Körfezi’nde yer alması ile de dikkat çekmektedir.

İbrice Koyu önceki zamanlarda Gökçeada’ya İzmir’den gelen gemi yüklerinin boşaltıldığı bir liman olarak hizmet vermiştir. O zamanlarda limanın içerisinde gümrük binaları ve hamamlar da bulunmaktaydı. Yaşadığımız dönemde bu binaların sadece kalıntıları kalmıştır. Şu sıralarda limanın çevresinde balıkçı tekneleri ve lüks restoranlar ile karşılaşabilirsiniz.

İbrice Koyu’na Nasıl Gidilir?

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan ve tarihi eski dönemlere ulaşan İbrice Koyu Keşan ilçe merkezine 33 kilometre uzaklıktadır. Şahsi aracınız ile Keşan Merkez’den İbrice Koyu’na ulaşmak için asfalt yolunu takip etmeniz yeterli olacaktır. Uzunkum Sahili tarafından yürüyerek gelecekseniz de toprak yolunu takip etmeniz İbrice Koyu’na ulaşmanızı sağlayacaktır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış