familycouple
setuprateenter

İasos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

İasos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
İasos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

İasos Antik Kenti nerededir? İasos Antik Kentine nasıl gidilir? İasos Antik Kenti’nde gezilecek yerler nerelerdir? İasos Antik Kentinin tarihçesi nedir? İasos Antik Kenti hakkında öğrenmek istediğiniz ve merak ettiğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

İasos Antik Kenti Nerededir?

İasos Antik Kenti, Muğla ilinin Milas ilçesinde yer almaktadır. Milas’ın Güllük Körfezi sahil şeridinde bulunan Kıyıkışlacık Mahallesinde yer alan İasos Antik Kenti oldukça turistik bir yerdir.

İasos Antik Kentinin Milas’a olan uzaklığı yaklaşık olarak 28 kilometre kadardır. Bu kente 1960 yılından itibaren arkeolojik kazı çalışmaları sürdürülmektedir. Kazı çalışmaları sonrasında uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre bu kentin milattan önce 3 bin yılın sonlarına uzandığı söylenmektedir.

İasos Antik Kenti içerisindeki önemli yapılar şu şekildedir. Tiyatro, Akropol, Mozaikli Ev, Artemis Tapınağı ve Bouleuterion gibi yapılar yer almaktadır.

İasos Antik Kentine Nasıl Gidilir?

İasos Antik Kenti, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı olan Kıyıkışlacık Köyünde bulunmaktadır.

Bu antik kente gelebilmek için Milas’a geldikten sonra Kıyıkışlacık Köyüne doğru gitmeniz gerekir. Şahsi aracınız ile bu antik kente gelebilmek için Milas’a geldikten sonraki tabelaları takip edebilirsiniz.

İasos Antik Kentinin Milas Havaalanına olan uzaklığı yaklaşık olarak 15 kilometre kadardır. Muğla il merkezine olan uzaklığı ise 92 kilometredir.

İasos Antik Kentini 15 Nisan ile 2 Ekim ayları arasında sabah saat 08:00 ile akşam saat 19:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca 3 Ekim ile 14 Nisan ayları arasında sabah saat 08:00 ile akşam saat 17:00 arasında da ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış